Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @natasjasimon/ @de_sladerij

Een bezoekje aan de jeneverstad begin je goed met een ontbijt bij een van deze adresjes.

HOTSPOTS: 5 x heerlijk ontbijten in Hasselt

Af en toe is het fijn toerist in eigen land te zijn. Een dagtrip naar jeneverstad Hasselt begin je idealiter met een bezoekje aan een van deze ontbijtadresjes. Want goed begonnen is half gewonnen.


 

1. Aroma

Aroma begon in 2014 als een tearoom, maar groeide al snel uit tot een gezellig plekje waar je op elk moment van de dag lekker kan eten. Vanaf 8u30 kan je er terecht voor een uitgebreid ontbijt, dat je met een beetje geluk op het zonnige tuinterras verorbert. Van de geweldige gebakjes, heerlijk ogende slaatjes en ander lekkers op de Instagrampagina van Aroma ga je zo watertanden. Bekijken op eigen risico!

Waar? Aldestraat 48

Meer info? www.aromahasselt.be

2. De Sladerij

De Sladerij is dé ontbijtfavoriet van onze Limburgse collega Elke. Haar aanraders: het hemelse framboos-kokosbrood en de bananenpannekoekjes. Mocht je niet op tijd uit je bed geraken, kan je er uiteraard ook terecht voor healthy slaatjes. Op zondag is dit Instagramproof plekje wel gesloten, behalve op de eerste zondag van de maand. Dan organiseert De Sladerij een heerlijke brunch.

Waar? Havermarkt 39

Meer info? desladerij.be

 

3. Sweet Coffee

Zin in een zoet ontbijt? Dan moet je bij Sweet Coffee zijn. Naast hartige heerlijkheden als avocadotoast en eitjes met zalm, staan er onder meer banana chocolate chip pancakes, een breakfast waffle en Oreo pancakes op het menu. Ja, je leest het goed: Oreo pancakes. Mocht je goesting in zoet héél groot zijn, kan je je ontbijt combineren met een van de vele speciale koffies – voor ons een Bueno latte, please -, warme choco’s of milkshakes. Je vindt Sweet Coffee trouwens ook in Genk en Sint-Truiden. Lucky Limburgers.

Waar? Botermarkt 15

Meer info? sweet-coffee.be

4. Maison Blanche

Uitgebreid ontbijten doe je in Hasselt bij Maison Blanche, een gevestigde waarde in de jeneverstad. Na een stevig Feel good- of Deluxe-ontbijt voor 25 euro kan je voldaan en gelukkig aan je dag beginnen. Maison Blanche voorziet bovendien een glutenvrije optie van het Deluxe-ontbijt. Voor de kinderen is er een kleiner ontbijt, inclusief speelgoedje!

Waar? Maastrichterstraat 82

Meer info? maison-blanche.be

5. De Refter

De Refter noemt zichzelf een lunchcafé, maar serveert de hele dag door ontbijt. In het leuke interieur of op het terras geniet je van een smoothiebowl, yoghurt met granola, spiegeleitjes of gewoon van het rijkelijke ontbijt De Refter. Naar eigen zeggen staat De Refter bekend voor zijn freakshakes en freaklattes, dus die zijn ongetwijfeld ook het proberen waard. Opgepast: helaas gesloten op zondag.

Waar? Maastrichterstraat 92

Meer info? derefterhasselt.be

 

Meer hotspots: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '