Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Al is er nog heel wat ander vrouwelijk talent tussen de genomineerden te spotten.

Angèle grote favoriet bij nominaties MIA’s

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De genomineerden voor de Music Industry Awards, de grootste Vlaamse muziekprijzen, zijn bekend. De grote favoriet in de lijst is zonder enige twijfel Angèle. De 25-jarige Brusselse zangeres maakt kans op maar liefst zes beeldjes. Al is er nog heel wat ander vrouwelijk talent tussen de genomineerden te spotten…

Een Netflixdocumentaire, een gloednieuwe single die onze hoofdstad eert… Angèle is back in the game, en dat heeft zo zijn effect. In de genomineerdenlijst voor de MIA’s duikt haar naam in zes verschillende categorieën op. Zo kan ze in de prijzen vallen als beste popartiest, auteur/componist, vrouwelijke soloartiest, maar ook voor de videoclip van haar single ‘Bruxelles, je t’aime’ én voor twee hits: ‘Oui ou non’ en ‘Fever’, het befaamde duet met bestie Dua Lipa. Dat ze met haar frêle stem twee keer bekroond kan worden voor Hit van het jaar is dankzij de dubbele editie, die er komt na een afgelast event vorig jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Veel vrouwelijke nieuwkomers

Haar grootste concurrenten? Balthazar, Regi en Zwangere Guy, want zij zullen met elk vijf nominaties 3 februari misschien ook wel een topavond kunnen noemen. De nominaties tonen eveneens de populariteit van heel wat (nieuwe) vrouwelijke artiesten aan. Want ja, de organisatie besloot in tegenstelling tot de BRIT Awards niet genderneutraal te worden. Net om zo extra aandacht te kunnen creëren voor vrouwelijke artiesten.

Die komt er onder meer voor nieuwkomers Meskerem Mees, Naima Joris en Camille Dhont. Die laatste maakt met haar hit ‘Vuurwerk’ meteen kans op Hit van het jaar 2021. Een verrassing voor de 20-jarige artieste die met drie nominaties haar geluk van de daken schreeuwt op Instagram. Regi reageerde alvast met de comment: ‘Ik stem op u, als gij op mij stemt’. Spotten we daar een doordachte tactiek?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je kan vanaf nu stemmen voor jouw favoriet in dertien categorieën: van Doorbraak over Album tot Hit van het jaar. De muzieksector beslist over de winnaars in de andere zes categorieën. Tickets voor de show op 6 februari in Paleis 12 in Brussel zijn trouwens nog steeds verkrijgbaar.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '