Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Zowel muziek uit 2021 als 2020 kan in de prijzen vallen.

De MIA’s zijn terug met een dubbele editie

Annelies Hart

De muzieksector heeft het hard te verduren gekregen tijdens corona. Concerten werden afgelast, albumreleases verzet en de Music Industry Awards konden niet doorgaan. Gelukkig wordt dat laatste goedgemaakt in het voorjaar van 2022. De MIA’s pakken uit met een dubbele versie voor 2020 en 2021.

Vorig jaar moesten de MIA’s jammer genoeg afgelast worden. De awardshow waarin de crème de la crème van de Belgische muziekscene in de bloemetjes wordt gezet, vindt normaal gezien elk jaar plaats in februari. Door de coronacrisis hebben we vorig jaar echter een jaartje overgeslagen.

In plaats daarvan is toen wel de ‘Week van de Belgische muziek’ opgericht en dat is precies wat opnieuw staat te gebeuren van 31 januari tot en met 6 februari. Heel de week worden initiatieven op poten gezet om Belgische muziek in de kijker te zetten. Met als hoogtepunt deze keer: een dubbele editie van de MIA’s. De prijzen zullen niet alleen betrekking hebben op 2021, maar ook op het jaar daarvoor.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De dubbele MIA-editie zal doorgaan in Paleis 12 in Brussel en tickets zijn beschikbaar op de website. Wie de genomineerden zullen zijn, weten we nog niet. Maar dat zal vast niet lang meer duren!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '