Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint zullen héél binnenkort samen met een groot deel van de originele cast te zien zijn in een eenmalige special.

BEVESTIGD: HBO kondigt ‘Harry Potter’-reünie aan en deelt meteen teaser én releasedatum

Herlinde Matthys Webjournalist
Robine van Tilburg chef online

Het allerbeste nieuws van vandaag, van deze week of zelfs van dit jaar?! HBO heeft de veelbesproken ‘Harry Potter’-reünie zojuist bevestigd! De drie hoofdrolspelers zullen binnenkort samen met een groot deel van de originele cast in een eenmalige special te zien zijn.

We lazen de boeken al zo’n zevental keer en bekeken de films op z’n minst nog eens drie keer zoveel: we hebben het uiteraard over ‘Harry Potter‘. Daniel Radcliffes personage toverde niet enkel de pannen van het Zweinsteindak, maar hij betoverde ook zowat de hele wereldbevolking.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Het is vandaag exact twintig (!) jaar geleden dat de allereerste film ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ in première ging in het Verenigd Koninkrijk. Om dat te vieren, kondigt HBO nu, na hardnekkige geruchten, een eenmalige reünie aan. En ook een deel van de cast is al bekend. De drie hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint zullen samen met onder anderen Helena Bonhem Carter (Bellatrix van Detta), Robbie Coltrane (Hagrid), Ralph Fiennes (Voldemort), Gary Oldman (Sirius Zwarts), Imelda Staunton (Dorothea Omber), Tom Felton (Draco Malfidus), James en Oliver Phelps (Fred en George Wemel), Mark Williams (Arthur Wemel), Bonnie Wright (Ginny Wemel), Matthew Lewis (Marcel Lubbermans), Evanna Lynch (Loena Leeflang) en Chris Columbus (de regisseur van de eerste twee films) te zien zijn in de special ‘Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts’.

En alsof dat nog niet genoeg is, deelt HBO in één klap ook een eerste officiële teaser én de releasedatum van de special: 1 januari 2022. Het nieuwe jaar kan wat ons betreft niet perfecter starten. Thanks, HBO!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Achter de schermen

Voor wie nu al helemaal uitkijkt naar een nieuw verhaal: dat komt er voor de duidelijkheid niet. De acteurs zullen samen met de makers voor het eerst terugreizen naar Zweinstein en er nostalgisch terugkijken op 20 jaar ‘Harry Potter’. Fans zullen naast heel wat gloednieuwe interviews met de cast ook een exclusieve inkijk krijgen in de making-of van de fantastisch populaire films.

In tussentijd kan je dankzij onze quiz testen of je ‘Harry Potter’-kennis nog op peil is en je jezelf al dan niet terecht een echte Potterhead mag noemen.

Meer ‘Harry Potter’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '