Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Harry's verloofde breekt alweer een koninklijke traditie met haar onconventionele keuze.

Meghan Markle wil dat deze belangrijke persoon in haar leven haar naar het altaar begeleidt

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Naast de ‘father daughter dance’ is er nog een intiem moment tussen een bruid en haar vader op haar trouwdag: de ‘walk down the aisle’. Al zal die van Meghan Markle (36) er op 19 mei ietsje anders uitzien. Zij wil namelijk niet door haar papa weggeven worden, maar wel door haar mama, Doria Ragland.


Nu het huwelijk van prins Harry (33) en Meghan Markle (36) steeds dichterbij komt, wordt er zo goed als dagelijks een tipje van de sluier (pun intended) over de festiviteiten opgelicht.

Zo zouden Harry en Meghan graag een bananentaart op hun huwelijksfeest willen als dessert en staat de Britse prins erop dat de Obama’s uitgenodigd worden (ook al trapt hij daar ene D. Trump mee op z’n tenen).

‘Walk down the aisle’ met mama in plaats van papa


Het nieuwste gerucht dat nu de ronde doet, luidt dat Meghan op 19 mei graag naar het altaar zou begeleid worden door haar moeder, Doria Ragland. Hoewel het Britse hof voorlopig bevestigt noch ontkent, zou dit de zoveelste koninklijke traditie zijn die de ‘Suits‘-actrice verbreekt.

Zo wandelde Kate Middleton in 2011 arm in arm met haar vader Michael naar het altaar waar Harry’s oudere broer William haar stond op te wachten en deed hun moeder Diana hetzelfde met haar papa John Spencer in 1981 toen ze met prins Charles in het huwelijksbootje stapte.

Prins Harry: ‘Meghans moeder is geweldig’


Harry en Meghan hebben echter besloten van hun bruiloft anders aan te pakken. ‘Hoewel ze zekere tradities in ere willen houden, is het hun dag en willen ze doen wat voor hen goed aanvoelt’, wist een bron Us Weekly te vertellen. ‘Zo willen ze graag zo veel mogelijk vrienden en familieleden betrekken bij de festiviteiten doorheen de dag.’

Hoewel ze zekere tradities in ere willen houden, is het hun dag en willen Harry en Meghan doen wat voor hen goed aanvoelt.


Prins Harry zou al veel tijd met zijn toekomstige schoonmoeder hebben doorgebracht. Zo was Ragland, een psychotherapeute en yoga-instructrice, samen met haar dochter aanwezig op de Invictus Games in het Canadese Toronto in oktober.

De prins zou toen om Doria’s zegen hebben gevraagd voordat hij haar dochter een maand later ten huwelijk vroeg. Tijdens Harry en Meghans eerste tv-interview kort na hun verlovingsaankondiging noemde hij Ragland ‘geweldig’.

Stroeve relatie met papa Markle


Dat de relatie met Meghans vader Thomas Markle iets stroever verloopt, werd al snel duidelijk toen de prins tijdens datzelfde interview vertelde dat hij z’n schoonvader in spe nog niet had ontmoet. De twee zouden wel al gesproken hebben.

Papa Markle daarentegen is bijzonder enthousiast over het tweede huwelijk van zijn dochter. Vorige maand wist een Mexicaanse krant hem te strikken voor een interview waarin hij vertelde dat hij het ‘geweldig’ zou vinden om zijn dochter naar het altaar te begeleiden tijdens de ceremonie op 19 mei.

Vorige maand zei Meghans vader Thomas in een interview nog dat hij het ‘geweldig’ zou vinden om zijn dochter naar het altaar te begeleiden.


Meghan werd door haar beide ouders grootgebracht in Los Angeles, maar toen Doria en Thomas besloten te scheiden – hun dochter was toen amper zes – ging Meghan bij haar moeder wonen.

Bron: Harper’s Bazaar


Nog meer Harry & Meghan:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '