Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty

De agenda van de zanger is voor onbepaalde tijd volledig leeggemaakt.

Marco Borsato (53) heeft een burn-out: ‘Ik zit er echt volledig door’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Marco Borsato (53) neemt even pauze van zijn zangcarrière, want hij kampt met een burn-out. ‘Wat ik doe, is mijn leven. Maar ik merk nu dat de energie weg is’, aldus de Nederlander.


De Nederlandse zanger was de afgelopen maanden niet weg te slaan uit de hitlijsten. Hij had met ‘Hoe Het Danst’, in samenwerking met top-dj Armin van Buuren en zangeres Davina Michelle, een van de grootste zomerhits van 2019 te pakken. En momenteel draaien de radiozenders zijn allernieuwste hit ‘Lippenstift’, samen met een andere populaire landgenoot Snelle, grijs.

‘De energie is weg’


Een betere comeback kon Marco Borsato zich niet wensen. We kennen hem natuurlijk van zijn monsterhits zoals ‘Dromen Zijn Bedrog’ en ‘Rood’, die we allemaal van voor naar achteren kunnen meekwelen, maar de laatste jaren bleef het toch wat stilletjes rond de sympathieke Nederlander.

Zijn terugkeer is helaas van korte duur, want de zanger maakte bekend dat hij een burn-out heeft. ‘Wat ik doe is mijn lust en mijn leven, maar ik merk nu dat ik er echt door zit en dat de energie weg is’, aldus Marco in een officiële mededeling.  ‘De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt en ik heb nu te maken met een burn-out.’

Werken aan herstel


Volgens zijn manager heeft de zanger dringend nood aan een pauze om uit te rusten en te werken aan zijn herstel. ‘Marco gaf zich altijd voor meer dan 100% en dat vele jaren presteren onder hoge druk heeft nu zijn tol geëist’, aldus Mariam Nazaryan. Concreet wil dat zeggen dat zijn agenda voor onbepaalde tijd volledig leeggemaakt wordt. Hij zal dus geen optredens meer geven en niet meer op televisie verschijnen. ‘Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan’, besluit Marco.

De zanger kan tot nu toe terugkijken op een succesvolle carrière. Al waren er naast de vele hoogtepunten toch ook een aantal dieptepunten zoals zijn faillissement in 2009 en de affaire met een pianiste die onlangs aan het licht kwam.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '