Home celebs LUISTERTIP: in ‘Elke Dag Vakantie’ praten Eva Daeleman en haar man Stijn...

LUISTERTIP: in ‘Elke Dag Vakantie’ praten Eva Daeleman en haar man Stijn openhartig over hun miskraam

‘Na een miskraam heb je het gevoel dat je samen op een eiland zit en dat je helemaal alleen bent. Dat komt omdat er gewoon niet over gepraat wordt.'

eva daeleman
© Tine Schoemaker voor Flair

Krantenkoppen schreeuwen het uit: Eva Daeleman (29) en haar man Stijn Heymans (31) praten in hun podcast over hun miskraam. Toch is dat niet wat het koppel met het delen van hun verhaal wilde bereiken. Wat dan wel? Lotgenoten met hun gevoelig, pijnlijk en o zo persoonlijk verhaal een hart onder de riem steken. En daar kunnen wij alleen maar respect voor opbrengen.

In hun podcastreeks ‘Elke Dag Vakantie’ praten Eva Daeleman en haar man Stijn over ‘de boeizame kronkels en dolle dieptes van het dagelijkse leven’ en geven ze, samen met hun hond Sprottie, een kijkje in hun eigen kleine wereldje. Hoewel Eva en Stijn de onderwerpen op een leuke en warme manier proberen aan te kaarten, weten ze ons toch elke keer weer te raken. En nu zelfs nog een beetje meer, want het koppel praat in het tweede seizoen van hun reeks voor het eerst openhartig over hun miskraam.

‘Je bent nooit alleen’

Met hun podcast zoeken ze naar de essentie van het leven en willen ze een inspiratiebron zijn voor hun luisteraars. Dat is ook wat ze met hun emotioneel verhaal in de derde aflevering ‘Je bent nooit alleen’ willen bereiken. Eva en Stijn hopen dat ze met hun eigen getuigenis andere koppels een hart onder de riem kunnen steken. Ze willen op een voorzichtige manier laten weten dat praten over zo’n traumatische ervaring wel degelijk kan helpen.

Ik vind het belangrijk om erover te praten, want dan draag je het slechte nieuws niet alleen.

© Tine Schoenmaker voor Flair

Eerder dit jaar praatten we met Eva over haar vierde boek ‘Woman Up’ en ook toen liet ze al uitschijnen wat voor een sterke vrouw ze wel niet is. ‘Je moet je regelmatig deze vraag stellen: is dit wat ik wil? Toen ik yogalerares werd, moest ik het plotseling met een pak minder stellen. Ik heb dus mijn huis verkocht en ben kleiner gaan wonen. Maar voor mij was dat niet inboeten aan luxe, net omdat ik me gelukkiger voelde. Ik kan iemands anders’ rekening niet maken, maar iedereen kan zich de vraag “wat is belangrijk voor mij?” stellen. Mijn verhaal is heel persoonlijk, en zoals ik nu leef, werkt het voor mij. Het is geen kant-en- klare oplossing voor ieders leven.’ Ze liet toen ook vallen dat ze heel graag mama zou worden. ‘Dat zal nog wel eventjes duren, maar de wens is er absoluut’, vertelde ze toen.

Eva start de podcast met eerlijk toe te geven dat ze nerveus is om voor het eerst zo openlijk over hun miskraam te vertellen. En terecht, natuurlijk. Waarom ze uiteindelijk toch de moed vond om haar verhaal met ons te delen? Ze vindt het belangrijk om het te doen voor zichzelf, maar ook voor alle vrouwen én mannen. ‘Het is iets heel menselijks en net daarom willen we er graag over praten. We willen jullie dan ook vragen om alle sensatie uit respect voor ons verhaal eventjes achterwege te laten’, begint ze.

En dat is wat wij ook gaan doen. Het is een heel persoonlijk en ontroerend, maar ook mooi verhaal. ‘Ik vind het belangrijk om erover te praten, want dan draag je het slechte nieuws niet alleen’, legt Stijn uit. Niemand kan het beter uitleggen dan Eva en Stijn. Luister vooral zelf. Vind troost en kracht bij hun podcast en onthoud vooral dat je nooit alleen bent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: