Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

'Ik droeg ziekenhuiskleding en een papieren broek en was nog steeds aan het bloeden van de geboorte', vertelt de actrice zelf over haar bevalling.

Keira Knightley uit felle kritiek op Kate Middletons verschijning na bevalling

De redactie

Het zal bijna niemand zijn ontgaan: het beeld van Kate Middleton die een paar uur na haar bevalling fris en fruitig op high heels haar pasgeboren baby presenteert aan de buitenwereld. Iets wat keer op keer voor veel verbazing en woede zorgde, vooral bij andere moeders. Nu uit ook Keira Knightley felle kritiek in een open brief: ‘Wat zij toont, verhult de strijd’, staat er te lezen.

Feminists don’t wear pink


In het boek van Scarlett Curtis, ‘Feminists Don’t Wear Pink (And Other Lies)‘, staat een brief die geschreven is door actrice Keira Knightley. De brief heet ‘The Weaker Sex‘ en uit felle kritiek op het onrealistische voorkomen van Kate Middleton vlak na haar bevalling. ‘Een paar uur later stond ze buiten het ziekenhuis met een opgemaakt gezicht en hoge hakken aan. Het gezicht dat de wereld wil zien, maar een onrealistisch beeld‘, staat er te lezen. ‘Zeven uur nadat je vecht met leven en dood, nadat je lichaam openbreekt en er leven uitkomt. Ons lichaam is uitgeput en hormonaal, tel daar nog eens lekkende borsten bij en je weet dat het een slagveld is. Wat zij toont, verhult die strijd.’

Kritiek


Haar kritiek richt zich vooral op het feit dat Kate Middleton het laat lijken alsof een bevalling gemakkelijk en glamoureus kan zijn, terwijl het dat verre van is. Knightley beviel op 1 mei 2015, één dag voor de geboorte van prinses Charlotte, van dochtertje Edie. In haar brief vertelt de actrice ook over het moment dat haar familie haar kwam opzoeken in het ziekenhuis na haar eigen bevalling: ‘Ik droeg ziekenhuiskleding en een papieren broek en was nog steeds aan het bloeden van de geboorte, maar dat kon me niets schelen.’

Boze moeders


De hertogin van Cambridge kreeg niet alleen kritiek van Knightley over zich heen. Vele andere moeders uitten hun woede op social media. Zo vinden ze dat ze zou zijn beroofd van de intieme magie van de eerste kostbare uren met haar pasgeboren kind. Ook zijn ze het er, net als Keira, niet mee eens dat Kate er na de bevalling meteen zo glamoureus uitzag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '