Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Emma Dau via Unsplash

2. Laat een hartverwarmend berichtje achter op het bureau van je favoriete collega

11 kleine gebaren om die saaie werkdag voor je collega’s net iets aangenamer te maken

Al is de lente in het land, toch zijn de weergoden ons niet zo goed gezind. Kunnen jij en je collega’s ook een opkikkertje gebruiken? Met deze elf kleine gebaren halen jullie die lentekriebels toch naar het kantoor.

Kan je het best goed vinden met je collega’s en wil je hen dan ook de nodige duw in de rug geven om de werksfeer ondanks het trieste weer op peil te houden? Wij geven je alvast enkele tips om die fijne lentevibes toch al naar kantoor te brengen. You’re welcome!

Verras elkaar af en toe met een stukje taart of zakje snoep

En neen, daarvoor moet je niet per se jarig zijn. Maak er gewoon elke dag een feestje van!

Laat een hartverwarmend berichtje achter op het bureau van je favoriete collega’s

Een post-itje met de woorden ‘fijne werkdag’ tovert ongetwijfeld een lach op het gezicht van je favoriete collega. Een geschreven boodschap is in elke situatie attent. Ga jij er met Pasen even tussenuit? Stuur dan een postkaartje naar je collega’s, zo weten ze dat je aan hen denkt.

Geef af en toe een complimentje

Feitje: daar wordt iedereen gelukkig van, zelfs op die donkergrijze maandagochtend.

Trakteer je collega’s op hun favoriete lunch

Spreek af dat jullie één keer per week voor elkaars lunch zorgen. Is je collega verzot op macaroni? Mac ‘n cheese it is! Liever een wrap? Say no more.

Koffie, koffie, koffie

Zie je dat een collega nood heeft aan een pauze of een babbel? Haal hen een koffietje, zet je er even bij en toon hen dat je luistert.

Onthoud belangrijke data

Vergeet zeker de verjaardag van je collega niet of koop een goedkoop flesje (alcoholvrije) champagne om te vieren dat jullie al drie jaar een onafscheidelijk team vormen.

Verstuur af en toe een grappige mail

Mét ludieke quotes of herkenbare gifjes. Jullie zullen ongetwijfeld enkele binnenpretjes delen.

Vergezel elkaar door weer en wind

Letterlijk: regent het pijpenstelen? Wacht dan gezellig tot de bui overgewaaid is of trotseer samen die regendruppels die jullie kapsel om zeep helpen. Allen onder dezelfde paraplu! Samen uit, samen thuis!

Versier je kantoor

Maak het lekker gezellig met een pastelkleurige paasboom, een sfeervolle lichtslinger of een leuke plant. Je vertoeft een aantal uren per dag op kantoor, waarom zou je het dan niet leuk inrichten?

Luister ook na de werkuren naar elkaar

Bel je collega’s onverwacht op, gewoon om even te polsen of ze een fijn weekend achter de rug hebben en of ze klaar zijn voor een nieuwe werkweek.

Geef elkaar stijladvies

Zoek samen naar de perfecte jurk voor de eerste echte date van die ene collega of droom over jullie toekomstige trouwjurken: zo leer je elkaars smaak ook beter kennen!

Lees ook:

cartoons volwassen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '