Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sinitta Leunen via Pexels

Het wordt een editie die iedereen zal weten te bekoren!

WEEKENDTIP: tijdens het Brussels Jazz Weekend kan je meer dan 150 gratis (!) concertjes bijwonen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Nóg een festival om aan je agenda toe te voegen: het Brussels Jazz Weekend 2022. Tijdens de muzikale belevenis kan je op verschillende plekken in onze hoofdstad meer dan 150 gratis (!) concertjes bijwonen.

Jazz niet helemaal jouw ding? Misschien kan je het tijdens het Brussels Jazz Weekend toch een kans geven. Op 27, 28 en 29 mei trekt het festival álle registers open en organiseert het een editie die iedereen, van rock- tot popfan, zal weten te bekoren. Op het programma: kwalitatieve jazz die je zowel in openlucht (lees: op meer dan dertig gezellige plaatsen) als in intieme ruimtes (denk: van de Botanique over cocktailbar L’Archiduc tot jazzclub The Music Village) kan beluisteren.

Gratis en voor niets

En het beste moet nog komen, want je kan tijdens het feestelijke weekend de concerten helemaal gratis bijwonen. Waar je zeker halt wil houden? Op de Grote Markt, want daar zal het programma volledig in teken staan van de Brusselse jazzlegende Toots Thielemans. Op het Sint-Katelijneplein geniet je van blues op vrijdag en gipsy jazz op zaterdag, en op de Kapellemarkt tonen de jonge jazzwolven van Brussels Jazz Alert aan dat ook jazz hip kan zijn.

Meer info over het Brussels Jazz Weekend, de programmatie én de verschillende locaties vind je op brusselsjazzweekend.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '