Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Festival Lanterna Magica - DR

Laat je betoveren op een steenworp van Brussel.

Je kan tijdens Lanterna Magica een magische wandeling volgen door het verlichte bos van het Kasteel van Terhulpen

Herlinde Matthys Webjournalist
Jolien Meremans Webjournalist

Het bos van het Kasteel van Terhulpen wordt dit najaar omgetoverd tot een magische plek voor Lanterna Magica. Je kan er een prachtige wandeling maken door het betoverde landschap dat voor de gelegenheid wordt versierd met duizenden lichtjes.

In Terhulpen, een gemeente in Waals-Brabant op een steenworp van Brussel, ligt het prachtige domein van Solvay dat geclassificeerd is als uitzonderlijk Waals erfgoed. Het is een uitgestrekte groene vlakte die een deel van het Zoniënwoud en een mooi kasteel omvat. Deze bijzondere plek is dit najaar the place to be voor iedereen die houdt van magische wandelingen. Het domein wordt namelijk voor een tweede keer omgetoverd tot een betoverd bos tijdens Lanterna Magica.

Duizenden lichtjes

De tuinen van het kasteel zijn sowieso al eens de moeite om te bezoeken. Je kan er verdwalen tussen de beboste heuvels met opmerkelijke bomen, rododendronstruiken en waterpartijen. Zo staan er meer dan 450 soorten wilde planten! Zet het nu al in je agenda: van 21 oktober tot en met 11 december wordt er nog een beetje extra magie toegevoegd dankzij Lanterna Magica. Het wandelpad wordt dan verlicht door 20.000 (!!) lichtjes en je kan om de zoveel meter genieten van feeërieke kunstwerken.

Van kabouters over zwanenvrouwen en kleurrijke lichtgevende bloemen tot het mysterieuze figuur Gilgamesh; er komt in het bos een echte sprookjeswereld tot leven. ‘Deze plek, aan de rand van een vredig dorp, wordt bij zonsondergang het toneel van een vreemd cabaret. Fantastische wezens ontmoeten elkaar daar elk jaar in het grootste geheim. Ze smullen, dansen en doen spreuken met toverstokken’, maakt de organisatie ons al warm.

Alle info vind je op de website waar je ook al je tickets kan kopen. Wacht daar zeker niet te lang mee, want je geniet nog van earlybirdprijs. Een standaardkaartje kost momenteel € 17. Goed om te weten: je hond kan mee!

Nog meer mooie wandelingen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '