Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Hendrik Braet

Tot zondag 29 mei stelt straatfotograaf Hendrik Braet zijn werk tentoon in cultuurhuis Zebrastraat in Gent.

WEEKENDTIP: fototentoonstelling ‘Straatloper’ laat Gent door een andere bril zien

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Hij wandelt rond en hij kijkt. Maar hij kijkt niet zomaar. Hendrik Braet is verslaafd aan straatfotografie. Het beste bewijs? Zijn nieuwe boek ‘Straatloper’ – en de bijhorende fototentoonstelling dit weekend – waarin hij ‘zijn’ Gent door een andere bril laat zien.

Hendrik Braet doet niets liever dan rondwandelen en kijken. Zoals elke straatfotograaf heeft hij oog voor de kracht van het toevallige moment, maar hij voegt daar nog een element aan toe: kleur. Als geen ander vat Braet kleurrijke toevalligheden die voor héél even een verhaal vertellen en dan weer verdwijnen.

De Gentenaar heeft een hekel aan verre reizen, maar dat vindt hij prima. Veel liever toont hij het wonderlijke in ons alledaagse leven. Het surrealisme ligt gewoon op straat voor het rapen, vindt hij. Braets favoriete decor? Zijn thuisstad Gent.

In zijn kersverse boek ‘Straatloper’ neemt hij je mee op een twee jaar durende wandeling. Journalist en auteur Tim F. Van der Mensbrugghe, zelf een geroutineerd straatslenteraar, begeleidt Braets beelden met woorden. Van vrijdag 13 tot zondag 29 mei loopt in cultuurhuis Zebrastraat in Gent de bijhorende Straatloper-tentoonstelling waar je Braets werk op groot formaat kan bewonderen. Reserveren kan hier.

‘Straatloper’ is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 29,99 euro. Bestel het boek hier.

Nog meer actueel nieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '