Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

De bom ontplofte tijdens VTM-programma 'Dansdate'.

Bieke Ilegems praat voor het eerst over het bedrog van haar man

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Presentatrice Bieke Ilegems vertelde tijdens ‘Van Gils & Gasten’ voor het eerst dat haar man Erik Goossens een affaire had met een andere vrouw. Ze ontdekte het bedrog te midden van de opnames voor het VTM-programma ‘Dansdate’.


Bieke Ilegems (46) en Erik Goossens (49) leken het perfecte koppel tijdens het dansprogramma ‘Dansdate’ in 2014. Ze wonnen de wedstrijd dan ook met hun vingers in hun neus. Nu blijkt dat niet alles koek en ei was tussen het koppel. Meer zelfs, Bieke en Erik gingen op dat moment door een serieuze relatiecrisis.

Ruzie


De kijkers merkten er niks van, het koppel leek in hun mid-veertigers nog een stel verliefde bakvissen, maar Bieke en Erik hun relatie hing aan een zijden draadje. Bieke ontdekte namelijk dat Erik haar al een tijdje bedroog. Ze las een smsje van die andere vrouw, en de bom ontplofte. Het koppel had kletterende ruzie ’s avonds, maar ze moesten de volgende ochtend paraat staan in de dansstudio voor de opnames.

Affaire


Bieke had geen andere keuze. ‘The show had to go on’, vertelde ze tijdens ‘Van Gils & Gasten’ op Eén. ‘Als ik stopte met het programma dan moest ik aan heel Vlaanderen vertellen dat Erik een affaire had, terwijl ik het zelf nog niet had kunnen verwerken.’ Bieke ging door met het programma en hield de schijn hoog op. ‘Ik sloot mijn emoties af en ik danste voor mijn relatie‘, zei ze tegen Lieven.

Plastic maatschappij


Bieke droeg dit geheim drie jaar met zich mee. Ze heeft nu een nieuw boek uit ‘De Zoektocht van een Ouder Meisje naar Eeuwige Schoonheid en Groot Geluk’ waarin ze pleit voor meer openheid en echtheid in de huidige plastic maatschappij waar op sociale media enkel goed nieuws te rapen valt. ‘Als ik dit niet zou delen, dan was ik ook zo fake als de pest’, vertelde Bieke. Daarnaast werd ze gek van het geroddel achter haar rug, want blijkbaar ging het gerucht van de affaire al een tijdje rond in Vlaanderen.

Gekwetst


‘Het lucht op om dit van me af te schrijven in het boek en dit te vertellen’, besluit Bieke. ‘Veel koppels maken zo’n relatiecrisis mee, maar zij houden dat angstvallig voor zich. Wij hebben heel hard gewerkt aan onze relatie. Ik was enorm gekwetst, maar ik besefte dat ik ook een aandeel had in wat Erik had gedaan. Ook ‘Dansdate’ hielp onze relatie. Het bracht ons terug dichter bij elkaar. We konden ook niet anders, we oefenden urenlang samen danspasjes.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '