Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Bekijk zijn fantastische optreden hier!

YES: België zit dankzij Jérémie Makiese in de finale van het Eurovisiesongfestival

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Woensdag brachten we al het nieuws dat topfavorieten Nederland en Oekraïne door mochten naar de finale van het Eurovisiesongfestival 2022. Donderdagavond was te zien hoe ook België een plekje in die finale scoorde, en dat dankzij Jérémie Makiese.

Zaterdagavond is het zover! Dan gaat de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2022 door in de Italiaanse stad Turijn, nadat Måneskin vorig jaar de titel binnenhaalde. Nederland en Oekraïne waren na de halve finale al zeker van een plekje in de grote show.

In de tweede halve finale traden donderdagavond nog eens achttien landen aan, waarvan tien van hen door mochten. Daarin gaven ook Jérémie Makiese en zijn dansers het beste van zichzelf op ‘Miss You’, een lied dat gaat over alles wat we tijdens de lockdown hebben moeten missen. En verzilverden ze zo voor België een plekje in de finale van het Eurovisiesongfestival 2022.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tweede jaar

Meer nog, ons land werd als eerste afgeroepen, terwijl we in andere jaren als achtste, negende of tiende werden afgeroepen. Al is de volgorde volledig willekeurig. De andere negen landen die ook door mogen naar de finale zijn Tsjechië, Azerbeidzjan, Polen, Finland, Estland, Australië, Zweden, Roemenië en Servië.

Dit is het tweede jaar op een rij dat ons land door mag. Vorig jaar vertegenwoordigde Hooverphonic ons land met ‘The Wrong Place’, maar haalde helaas niet de grote prijs binnen. Wie weet kan Jérémie Makiese er dit jaar wel voor zorgen dat de editie van 2023 in ons land plaatsvindt? We ontdekken het zaterdagavond.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '