Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Ook de top 10 aan meest beluisterde Eurosong-nummers in België licht een tipje van de sluier op.

Dit is wie het Eurovisiesongfestival zal winnen volgens Spotify

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Vanavond is het zover! De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2022 in Turijn is vanaf deze avond te volgen op de buis, en wij maken ons al klaar om hartig Jérémie Makiese toe te juichen. Maar wie zal het ver weten te schoppen dit jaar? Spotify maakte alvast een pronostiek op basis van data en het aantal streams per artiest.

Het Eurosongfestival is nog steeds hot and happening op onze schermpjes. Dat blijkt uit het aantal streams van de Eurovisie-afspeellijsten op Spotify. Zo zijn die in 2021 met wel 594 % (!) gestegen. Of de monsterhit van Måneskin daar iets voor tussenzit, laten we voorlopig nog in het midden. Maar we zijn wel ontzettend benieuwd welke artiesten de eindstreep halen, en of Jérémie mee in de top zal staan. Spotify zet op basis van het aantal streams de grote kanshebbers op een rijtje!

Gaat Italië voor tweemaal goud?

Vorig jaar sloeg Spotify er al in om de overwinning van de Italiaanse band Måneskin te voorspellen, want ‘Zitti E Buoni’ was toen de meest beluisterde hit in de afspeellijst. En op basis van dezelfde data, ziet het ernaar uit dat Italië weleens opnieuw de winnaar zou kunnen zijn van het songfestival. Hun inzending ‘Brividi’ van Mahmood en BLANCO staat momenteel op de eerste plek, en wordt zelfs vijf keer zo vaak beluisterd als ‘Hold Me Closer’ van de Zweedse Cornelia Jakobs. Zij staat met haar inzending op de tweede plek. Op de derde plaats staat S10 uit Nederland met haar nummer ‘De Diepte’.

De kans is dus best groot dat Italië twee keer op rij gaat winnen, want het nummer staat aan de top in 28 van de 40 deelnemende landen dit jaar. En een dubbelslag halen is al eerder voorgedaan. Zo hebben Spanje, Luxemburg en Israël ook al twee keer op rij gewonnen. Ierland slaagde er zelfs drie keer in!

En hoe zit het met ons land?

Onze Belg, Jérémie Makiese’, staat met zijn eigen nummer ‘Miss You’ op de veertiende plek in de meest beluisterde nummers in Spotify’s afspeellijst. Maar in onze buurlanden scoren we toch een pak hoger: in Nederland staan we op nummer vier, in Luxemburg op nummer acht en in Frankrijk op twaalf. Maar verder over zee wint Jérémie nog meer aan populariteit. Zo staat hij in Suriname op plek drie, in Gambia op plaats vier en in Curaçao en Nigeria op nummer 5. You go, Jérémie!

Spotify loste ook de data van de top tien meest gestreamde Eurovisiesongfestival-nummers in België. Zo beluisteren wij het vaakst Makiese’s nummer, maar ook ‘Brividi’ volgt op de tweede plek, met S10 op de voet. Het lijkt dus dat het een spannende race zal worden tussen Italië, Zweden en Nederland. Maar we hopen vurig dat Jérémie het iets verder schopt en een onvergetelijke ervaring zal opdoen.

De top 10 meest gestreamde Eurovisiesongfestival 2022 nummers in België op Spotify:

1. Jérémie Makiese – Miss You (België)
2. BLANCO, Mahmood – Brividi (Italië)
3. S10 – De Diepte (Nederland)
4. Chanel – SloMo (Spanje) 
5. Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (Zweden)
6. LUM!X, PIA MARIA – Halo (feat. PIA MARIA) (Oostenrijk)
7. KALUSH – Stefania (Kalush Orchestra) (Oekraïne)
8. Subwoolfer – Give That Wolf A Banana (Noorwegen)
9. Sam Ryder – SPACE MAN (Verenigd Koninkrijk)
10. Ahez, Alvan – Fulenn (Frankrijk)

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '