Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty

'Na al die jaren in de mode-industrie wist ik niet dat een wegwerpluier mijn favoriete kledingstuk zou worden.'

Topmodel Ashley Graham post doodeerlijke Instagramfoto over wat een bevalling met je lichaam doet

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Topmodel Ashley Graham (32) beviel vorige maand van haar allereerste kindje. Tijdens haar zwangerschap deelde ze al eerlijke foto’s over haar striemen en ook nu de kleine spruit ter wereld is gekomen, toont ze onverbloemd wat zo’n bevalling doet met je lichaam.


De tijd dat we op sociale media enkel perfecte plaatjes zagen, is gelukkig voorbij. Meer en meer tonen mensen, waaronder zelfs celebs, wat er achter al die filters werkelijk schuilgaat! Ashley Graham is daar een grote voorstander van. Het topmodel beviel midden januari van haar allereerste kindje samen met haar man Justin Ervin, en tijdens de zwangerschap postte ze geregeld eerlijke foto’s van wat er gebeurt met je lichaam tijdens dit prachtige proces. Terecht, want we moeten ons helemaal niet schamen voor die striemen of opgeblazen enkels!

‘Het is zwaar!’


Nu haar zoontje Isaac Menelik Giovanni ter wereld is gekomen, gaat Ashley voort op dit elan. In een van haar laatste posts toont ze doodeerlijk wat helaas de minder leuke gevolgen zijn van een bevalling. Ze staat in haar ondergoed en neemt een selfie in de badkamerspiegel. ‘Steek je hand op als je niet wist dat je ook je eigen luiers zou moeten verversen‘, schrijft ze bij het plaatje. ‘Na al die jaren in de mode wist ik niet dat wegwerpluiers mijn favoriete kledingstuk zouden worden.’

‘Niemand praat over het herstel en de genezing (ja, zelfs de vuile onderdelen) waar nieuwe mama’s door moeten. Ik wilde jullie tonen dat het niet alleen rozengeur en maneschijn is. Het is zwaar!’ Ze voegt er nog aan toe dat ze het ongelooflijk vindt dat er nog zulke taboes zijn rond wat vrouwen écht meemaken.

Haar volgers zijn ontzettend blij met deze onthulling. ‘Bedankt om dit te delen, nu voelen alle kersverse mama’s zich niet meer zo alleen‘, schrijft een vrouw. Ook andere vrouwen delen spontaan hun verhaal of luchten hun hart in de reacties onder haar foto. Zo bereikte Ashley wat ze wou: dat vrouwen elkaar steunen en de discussie durven aangaan over gevoelige onderwerpen zoals incontinentie en okselhaar.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '