Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Omdat ik een echte teamspeler ben’ zeg je voortaan nooit meer.

Dit moet je antwoorden op de sollicitatievraag: ‘Waarom moeten we jou kiezen?’

Je kan er zeker van zijn dat je tijdens een sollicitatiegesprek de vraag: ‘Waarom moeten we jou aannemen?’ zal krijgen. Maar wat antwoord je daar nu het beste op? Wij zochten het voor je uit.


Er is een grote kans dat je na het krijgen van de vraag ‘Waarom moeten we jou kiezen?’ even met je mond vol tanden staat of grijpt naar een echt cliché-antwoord. ‘Omdat ik een echte teamspeler ben’, ‘omdat ik een harde werker ben’ of ‘omdat ik heel gemotiveerd ben’ zal je vanaf nu nooit meer zeggen.

Bovenstaande antwoorden omschrijven je niet echt als persoon, omdat de kans groot is dat de andere sollicitanten hetzelfde of een gelijkaardig antwoord gaven. Maar wat moet je dan wel zeggen? Een hapklaar antwoord is er niet, maar het is niet moeilijk om zelf een goed antwoord te verzinnen.

X en Y


Lynn Taylor, carrière-expert, vertelde aan Business Insider UK dat je antwoord moet aansluiten bij wat het bedrijf zoekt. Zij zoeken iets en jij kan het ze bieden. Daarom antwoord je best iets in de trant van: ‘Je hebt X nodig en ik ben de beste persoon voor de baan vanwege Y’.

Ben je bijvoorbeeld aan het solliciteren voor een job als copywriter? Dan is een mogelijk antwoord op de vraag: ‘Waarom moeten we jou kiezen?’ simpelweg: ‘Je hebt een copywriter nodig en ik ben daar de beste persoon voor vanwege mijn creativiteit en vlotte pen.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '