Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GIPHY

3. In een moment van zwakte en verveling open je je ogen en staar je récht in het kruis van je overbuur. Lap!

6 dingen die je herkent bij je eerste bezoekje aan de naaktsauna

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Nu de herfst voor de deur staat en de temperatuur buiten stilletjesaan begint te dalen, is het heerlijk om lekker op te warmen in de sauna. In menig wellness moet je je bikini thuislaten, en dat zorgt bij een eerste bezoekje voor een aantal heel herkenbare situaties.

Onwennig

Je bent allesbehalve preuts. Je flaneert met tonnen zelfvertrouwen in bikini over het strand en je hebt er nul komma nul problemen mee om je tijdens de solden in het midden van een winkel in die ene broek te hijsen omdat de wachtrij bij de pashokjes veel te lang is. Toch voelt die eerste stap in je blootje in een sauna vol vreemden wat onwennig.

Blikken

Ook al is het helemaal niet nodig, je probeert geen oogcontact te maken met andere saunagangers en je doet je best om je blik te controleren. In je ooghoek zie je al die andere naakte lichamen en met de beste wil van de wereld negeer je die drang om eens te piepen.

Te laat!

Maar toch komt het er sowieso van. In een moment van zwakte en verveling open je je ogen en staar je récht in het kruis van je overbuur. Lap! Wel, voor alles een eerste keer...

Jonkie

Je had misschien verwacht veel leeftijdsgenoten tegen te komen in de sauna, maar hij blijkt toch vooral bezet te worden door ervaren saunagangers. Jij haalt de gemiddelde leeftijd dan ook flink naar beneden.

Loopje

Als je van de sauna naar de douche of het dompelbad loopt, probeer je je zo natuurlijk mogelijk voort te bewegen. Toch word je je plots heel bewust van jezelf en voelt het alsof iedereen in de ruimte naar jou zit te staren. Je normale loopje verandert daarom plots in een soort van rare ganzenpas. Oefening baart kunst!

Kennis

Je hebt een soort panische angst dat je iemand zal tegenkomen die je kent. Je buurman, je baas, de man achter de kassa van de plaatselijke kruidenierszaak of de leerkracht van je zoontje. Smalltalk zal nog nooit eerder zo awkward geweest zijn, maar goed. Jullie hebben voortaan op z’n minst dezelfde hobby!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '