Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Allen daarheen!

BEWEZEN: de sauna vermindert het risico op dementie

Nee, we verzinnen het niet! Onderzoekers uit Finland beweren dat een regelmatig bezoekje aan de sauna het risico op dementie kan verminderen. Allen daarheen! 

Er zijn helaas steeds meer mensen die de diagnose krijgen van dementie. Maar er is een sprankeltje hoop dankzij een aantal onderzoekers van de universiteit van Oost-Finland.

 

De onderzoekers volgden gedurende 20 jaar 2.000 mannen van middelbare leeftijd. Conclusie van het onderzoek? Er is wel degelijk een link tussen de sauna en dementie.

 

Onderzoek

 

De 2.000 mannen werden in groepen verdeeld. Eén deel ging tussen de vier en zeven keer per week zweten in de sauna en het andere deel bezocht maar één keer per week de sauna. 

 

Resultaat 

 

Bij de mannen die meerdere keren per week naar de sauna gingen, werd er 66 procent minder vaak dementie vastgesteld dan bij de mannen die maar één keer per week een bezoekje brachten aan de sauna. 

 

Natuurlijk zijn er nog meerdere onderzoeken nodig voor we een medische conclusie kunnen trekken. Maar ondertussen kennen we hét perfecte excuus om vanavond lekker te gaan zweten in de wellness. Bedankt, wetenschap! 

 

Wist je trouwens al dat je ook calorieën kan verliezen dankzij de sauna? Je moet gewoon in een infraroodsauna zitten en zweten maar! Bye bye feestkilo's! 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '