https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Wij helpen je op weg in de sauna.

Van floating tot een ozonbad: wellnesswoordenboek voor dummies

De redactie
Floating, pakking, peeling… Euh, wat? Naar de wellness gaan, klinkt op z’n minst ingewikkeld. Wij helpen je op weg met Flairs Grote Wellnesswoordenboek. Graag gedaan!


 

Ayurvedische massage


Een massage waarbij gedurende de hele tijd warme olie over je voorhoofd stroomt. Op die manier worden alle spanningen uit het hoofd losgelaten. Kan louter als ontspannende massage dienen, maar is bijzonder effectief als antistressbehandeling en bestrijdt spanningshoofdpijn en slapeloosheid.

Floating


Óf je drijft relaxed in een zoutbad, omringd door ontspannende muziek en lichtjes, óf je neemt plaats in een bad met een rubberen folie over. Onder de folie masseren waterjets je hele lijf.

Microdermabrasiebehandeling


Een behandeling waarbij de (gezichts-)huid krachtig wordt gepeeld door middel van een dermabrasietoestel. Helpt tegen littekens van acne, pigmentvlekken, fijne rimpeltjes en een doffe, onzuivere huid. Het is normaal dat je huid tot een paar uur na de behandeling rood en gevoelig blijft.

Ozonbad


Je wordt in een cabine geplaatst en zit neer terwijl de warme cabine gevuld wordt met ozonstoom. Die geeft je huid zuurstof, stimuleert de doorbloeding en werkt ook prima tegen cellulitis. Duurt niet langer dan 15 minuutjes.

Pakking


Het woord zegt het eigenlijk zelf. Meestal wordt je lichaam eerst ingesmeerd met een zuiverende klei. Daarna word je van top tot teen ‘ingepakt’ met folie om de stoffen beter hun werk te laten doen. Je moet minstens 20 minuten zo blijven liggen. Er wordt voor deze behandeling vaak gevraagd om je badpak uit te doen en een papieren string aan te trekken.

Peeling


Een peeling van je lichaam gaat meestal gepaard met een massage. Met masserende bewegingen wordt de scrub over je hele lijf gesmeerd. Dode huidcellen worden op die manier van je lichaam gescrubd, waardoor je huid extra zacht aanvoelt na de behandeling.

Sportmassage


Een érg stevige massage die vaak door een man wordt uitgevoerd. De behandeling is bedoeld om de spieren los te maken. Het kan zelfs een beetje pijn doen, maar achteraf voel je je wel als herboren.

 

Naar de beautyfarm met 2 voor de prijs van 1?


Een dagje wellness is het zaligste wat er is. Maar… ook niet meteen lief voor je portemonnee, natuurlijk. Flair to the rescue. Kies je favoriete adresje, vraag je favoriete vriendin, zus, moeder, collega, oma of zelfs je lief (ja, dat mag ook) mee en ga met twee voor de prijs van één. Dubbele pret voor halve prijs. Meer info vind je hier.

Flair 37

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content