Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Universal Pictures/Netflix

Welke missen we nog?

CHRISTMAS TIME: 19 leuke kerstfilms die je vandaag wil kijken

Het is Kerstmis! Wil jij je vandaag onderdompelen in de kerstsfeer? Maak het dan gezellig met een (of meerdere) van deze leuke kerstfilms. Wij verzamelden een mix van klassiekers en recentere toppers.

Elf (2003)

Nadat Buddy (Will Ferrell) als baby in het weeshuis op kerstavond in de zak met cadeautjes is gekropen, wordt hij door Papa Elf geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Jaren later beseft Buddy dat hij niet is zoals de andere elfen en trekt hij naar New York om op zoek te gaan naar zijn echte vader. Maar daar wordt hij niet door iedereen even goed ontvangen...

Te streamen via Netflix.

Holidate (2020)

Sloane en Jackson haten allebei de feestdagen. Ze moeten als eeuwige singles aan de kindertafel zitten of een awkward date meebrengen. Wanneer de twee elkaar voor het eerst ontmoeten op een slechte kerstavond sluiten ze een pact om volgend jaar elkaars date te zijn tijdens de feestdagen.

Te streamen via Netflix.

The Holiday (2007)

Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

Te streamen via Netflix.

De Familie Claus (2020)

Jules verhuist na de dood van zijn vader samen met zijn moeder en zusje van Nederland naar België. Daar ontdekt Jules een groot familiegeheim: zijn opa is namelijk de Kerstman. En nu zijn papa overleden is, is het de bedoeling dat Jules die taak overneemt. Maar voor iemand die Kerstmis haat en worstelt met zijn verdriet is dat natuurlijk niet evident.

Te streamen via Netflix.

A Christmas Carol (2009)

Ebenezer Scrooge wordt door enkele geesten van zijn kerstverleden meegenomen op een reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Onderweg realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voor het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.

Te streamen via Disney+.

Klaus (2019)

Jesper is de slechtste student aan de postacademie en wordt op een bevroren eiland net boven de Antarctische cirkel gestationeerd. Daar hebben de inwoners ruzie en wisselen ze geen woord met elkaar, en dus ook geen brieven. Net wanneer hij het wil opgeven, ontmoet hij Klaus, een mysterieuze timmerman die in zijn eentje in een blokhut vol speelgoed woont. Kunnen ze samen terug vreugde brengen in Smeerensburg?

Te streamen via Netflix.

Let It Snow (2019)

Op kerstavond treft een sneeuwstorm een klein stadje. De relaties van een groep eindejaarsstudenten komen onder druk te staan door een gestrande popster, een gestolen vat, een groep competitieve dansers, een mysterieuze vrouw gewikkeld in aluminiumfolie en een episch feestje in de Waffle Town. Op kerstochtend zal niets nog hetzelfde zijn.

Te streamen via Netflix.

How The Grinch Stole Christmas (2000)

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de ‘Grinch’, een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen.

Te streamen via Netflix.

Office Christmas Party (2016)

Kantoormanager Clay wil zijn zus en de CEO van het bedrijf ervan weerhouden zijn afdeling te sluiten, dus organiseert hij een kerstfeestje om een grote klant te strikken.

Te streamen via Netflix.

Four Christmases (2008)

Kate en Brad zijn een gelukkig koppel, maar wanneer ze Kerstmis bij hun gescheiden ouders vieren, zorgt dat zorgt problemen.

Te streamen via Netflix.

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas (1993)

Jack Skellington ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen.

Te streamen via Disney+.

Christmas with the Kranks (2004)

Luther Krank slaat Kerstmis dit jaar een keertje over. Hij gaat liever op vakantie met zijn vrouw Nora. Maar dan besluit hun dochter op het laatste moment om met de feestdagen naar huis te komen en moet Luther toch alle kerstverplichtingen ondergaan.

Te streamen via Netflix.

The Polar Express (2004)

In deze hartelijke film wordt het geloof van een jongen in de kerstgeest weer nieuw leven ingeblazen als hij op kerstavond met een trein op de noordpool terechtkomt.

Te streamen via Netflix.

Love Actually (2003)

De ultieme romantische komedie met een fantastische cast en een al even fantastische soundtrack. ‘Love Actually’ speelt zich af in de weken voor Kerstmis met de nodige ups-and-downs in verschillende liefdesrelaties. Van vriendjes en vriendinnetjes over echtgenoten en echtgenotes tot die van een vader en zijn zoon. Want als je goed kijkt, zie je dat love all around us is.

Te streamen via Netflix.

Arthur Christmas (2011)

Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren.

Te streamen via Netflix.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Wanneer uitvinder Jeronicus Jangle bestolen wordt door zijn leerling Gustafson ziet hij vanaf dat moment alles bergaf gaan. Na enkele tragische gebeurtenissen staat hij op het punt om écht alles te verliezen. Hij haalt een oude uitvinding boven die misschien weleens zijn laatste hoop kan zijn, maar er lijkt iets te ontbreken. En dan komt zijn kleindochter Journey net op tijd vrolijk zijn leven binnengehuppeld.

Te streamen via Netflix.

Single All The Way (2021)

Peter is het beu om de enige single te zijn met Kerstmis en vraagt zijn beste vriend Nick om mee te gaan naar zijn familie en te doen alsof ze een koppel zijn. Maar eenmaal daar probeert zijn familie voor matchmaker te spelen.

Te streamen via Netflix.

Noelle (2019)

Noelle is de dochter van de Kerstman. Dit jaar is het aan haar broer Nick om in hun vaders voetstappen te treden. Maar wanneer hij verdwijnt, is het aan Noelle om hem terug te halen.

Te streamen via Disney+.

Love Hard (2021)

Nadat ze haar perfecte match heeft ontmoet op een datingapp besluit Natalie om hem te verrassen voor de feestdagen. Eenmaal daar ontdekt ze dat ze gecatfisht is, maar er is goed nieuws, want de persoon die ze op de foto’s zag, bestaat ook echt! Samen met de hulp van haar catfisher – die iets goed te maken heeft – probeert ze het hart van Tag te veroveren.

Te streamen via Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '