Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

De meest romantische tijd van het jaar. ❤️

7 gezellige date-ideetjes voor tijdens de kerstdagen

Of je nu een lief hebt of nog in de ‘afspraakjesfase’ zit (met je knuffelcontact), daten tijdens de kerstdagen is nooit een slecht idee. De kerstsfeer brengt instant gezelligheid met zich mee. Droom jij al jaren van die perfecte kus under the mistletoe? Misschien gebeurt het wel tijdens een van deze gezellige date-ideetjes voor tijdens de kerstdagen.

1. Maak een avondwandeling


Ga gezellig wandelen bij jou in de buurt of in het stadscentrum. Het is vroeg donker, dus je hoeft er niet te laat voor op te blijven. Geniet van de kerstverlichting die de straten doet fonkelen, van de frisse buitenlucht en van de gezellige sfeer. Oh, en vergeet natuurlijk ook niet te genieten van je (coronaproof) date!

2. Kijk een kerstfilm


De klassieke date night, maar dan volledig in kerstsfeer. Er zijn zo veel films over kerst, dus jullie zullen zeker en vast wel een exemplaar vinden dat jullie allebei graag zien. Niks leuker dan knus tegen elkaar aankruipen (onder een dekentje ;-))…

3. Experimenteer met chocomelk


Is het buiten nét iets te koud en blijf je liever binnen? Je kan ook andere dingen doen dan samen een film kijken. Zoek een paar bizarre chocomelkreceptjes uit (inspiratie vind je hier), experimenteer en proef naar hartenlust van elkaars brouwsels.

4. Samen kokkerellen


De restaurants blijven helaas nog een tijde gesloten, maar niets weerhoudt jullie ervan om samen de voetjes onder tafel te schuiven. In plaats van fancy op restaurant te gaan, kunnen jullie ook gezellig samen kokkerellen. De kerstdagen zijn daar zelfs ideaal voor, want overal vind je extra veel kookinspiratie en lekkernijen. Jullie kunnen misschien een paar kerstklassiekers uittesten óf jullie bakvaardigheden in de strijd werpen en heerlijke kerstgebakjes maken.

5. Online workshop


Geen familiefeesten dit jaar, dus we hebben allemaal zeeën van tijd om iets nieuws te leren. Ga op zoek naar een leuke online workshop en reserveer twee plaatsjes. Laat jullie vergezellen door een lekkere mocktail en je hebt de perfecte date night. Het is eens wat anders dan weer een serie bingen op Netflix.

6. Indoor picknick 


Het is te koud om naar buiten te trekken, dus waarom maak je het binnen niet gezellig voor een indoor picknick? Leg een dekentje op de grond, gooi er wat comfy kussens bij, brand wat kaarsen en verzamel jullie favoriete snacks in een picknickmand.

7. Diner bij kaarslicht


Zijn jullie (nog) niet elkaars knuffelcontact? Of hebben jullie niet de mogelijkheid om samen te komen? Spreek een moment af om samen te dineren, bestel eenzelfde afhaalmenu bij je favoriete restaurant en geniet samen van een diner bij kaarslicht via Zoom.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '