Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Visit Bruges, ZOO Planckendael & Vist Brussels

Van Gent over Brugge tot Genk en Planckendael!

OVERZICHT: 9 lichtfestivals die je binnenkort wil bijwonen

Jolien Meremans

Als er één ding is waarvoor we in de herfst en winter wél graag de deur uitgaan, dan is het voor een lichtfestival. En toeval wil dat je er binnenkort een heleboel kan bezoeken. Wij lijsten ze speciaal voor jou op. Tip: bestel je tickets ruim op tijd!

Lampúr in Gaasbeek

Voor de meest sprookjesachtige setting moet je in Gaasbeek zijn. Daar wordt het prachtige Park Groenenberg én Kasteel Groenenberg tijdens het belevingsspektakel Lampúr in een lichtgevend jasje gestoken. Verwacht je er tijdens de twee kilometer lange wandeling dus niet enkel aan verbluffende lichtshows, maar ook aan muziek, theater en een klein stukje geschiedenis.

Van 23 oktober tot en met 7 november. 

Meer info en tickets

Bright Brussels

Wie lichtfestival zegt, zegt Bright Brussels. Dat gaat dit jaar voor het eerste in de herfstvakantie door en belooft een schitterende editie te worden. De organisatie pakt uit met een fascinerende (en gratis!) reis door de stad die je langs installaties van (inter)nationale talenten voert. Wil je er zeker zien: Firefly Field, The Wave en Dites-le avec des fleurs.

Van 28 oktober tot en met 6 november. 

Meer info
Bright Brussels
© visit.brussels – Eric Danhier – 2020

De Grote Schijn in het Rivierenhof

Het Rivierenhof in Deurne is ook dit jaar het decor voor het feeërieke lichtspektakel waar natuur en kunst één worden: De Grote Schijn. Laat je er tijdens het parcours betoveren door geur, kleur, innoverende technieken, mysterieuze verrassingen en een heerlijke soundtrack. ‘We creëerden een wondere wereld, ver weg van de realiteit waarin bezoekers hun fantasie de vrije loop kunnen laten’, belooft bezieler Christophe Van Hostauijen.

Van 29 oktober tot en met 14 november. 

Meer info en tickets
De Grote Schijn

Vurige Vijvers in Genk

De naam verklapt het al: tijdens Vurige Vijvers in Genk word je in het magische Molenvijverpark niet alleen betoverd door licht, maar ook door vuur. Tijdens een wandeling van een uur stap je er langs verschillende installaties (denk: van een vuurtunnel tot mythische hologrammen) die het park nog net dat tikkeltje toverachtiger maken.

Van 30 oktober tot en met 3 november. 

Meer info en tickets
Vurige Vijvers

Lichtfestival Gent

Wie tussen 10 en 14 november nog een avondje vrij heeft, kan naar Gent afzakken. 9000 wordt dan vijf avonden op rij in een licht- en vooral kleurrijk jasje gestoken tijdens Lichtfestival Gent. Het (letterlijk!) schitterende parcours loopt door het hartje van de stad en neemt je mee langs verschillende highlights.

Van 10 tot en met 14 november. 

Meer info
Lichtfestival Gent

Wintergloed in Brugge

Ook het historisch centrum van Brugge wordt tijdens de wintermaanden opnieuw voorzien van wat extra sfeer en gezelligheid tijdens de derde editie van Wintergloed. Een 3,2 km lang lichtparcours brengt je naar maar liefst veertien verschillende installaties ‘met meer feeërieke allures dan ooit’, aldus de stad op haar website. Onderweg kan je ook even halt houden (en opwarmen 😉) op verschillende knusse kerstmarkten.

Van 26 novemver 2021 tot en met 9 januari 2022. 

Meer info
Wintergloed Brugge

Light ART in Knokke-Heist

Knokke-Heist pakt ook deze winter uit met Light ART, een lichtkunstenfestival waar licht en geluid dankzij technologische snufjes één worden. Tijdens een parcours van 2,5 kilometer dwaal je door een knap staaltje kunst dat de kustgemeente een andere dimensie geeft.

Van 4 december 2021 tot en 9 januari 2022, met uitzondering van 24 en 31 december. 

Meer info
Light ART
© LAC

China Light ZOO in Antwerpen

De zesde editie van China Light ZOO in ZOO Antwerpen staat volledig in teken van Alice in Wonderland en belooft dus sprookjesachtiger dan ooit te worden. Figuren als het witte konijn, de grijnskat en de hartenkoningin worden er omgetoverd in indrukwekkende lichtcomposities en in totaal zullen meer dan 100 van die kunstwerkjes over het park verspreid staan. Leuk weetje: je kan er in totaal zo’n 18.000 energiezuinige lichtjes tellen.

Van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022, met uitzondering van 24 en 31 december. 

Meer info en tickets
Chinalight ZOO Antwerpen

Dinolights Lichtfestival

Planckendael verwelkomt deze winter 78 nieuwe dieren: kleurrijke dinosaurussen die het park na zonsondergang doen oplichten. Het is de eerste keer dat er een lichtfestival in de dierentuin georganiseerd wordt. Meer dan honderd Chinese kunstenaars werkten aan de indrukwekkende composities die je tijdens een wandeling van om en bij 1,5 uur kan bewonderen.

Van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022, met uitzondering van 24 en 31 december

Meer info en tickets
Dinolights Planckendael

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '