Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Eindbestemming: vuilnisbak!

Deze cadeautjes willen we NIET onder de kerstboom vinden

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We zijn dol op kerstcadeautjes. Hoe meer, hoe beter! Toch zijn er bepaalde zaken die we liever niet terugvinden in ons pakje onder de kerstboom.

De gustibus non est disputandum. Of gewoon in het Nederlands: over smaak valt niet te twisten. De een vindt het zalig om een Bongobon te krijgen waarmee ze zelf kan beslissen waar ze eens lekker op restaurant kan gaan, terwijl de ander een cadeaucheque een heel onorigineel geschenk vindt. Toch zijn er bepaalde kerstcadeautjes waarvan we allemaal eensgezind vinden dat die beter in de etalage waren blijven liggen. Voor wie nog op jacht gaat naar de perfecte pakjes: dit breng je dus beter niet mee! Heb je een van deze spullen helaas al liggen onder de kerstboom? Misschien toch nog even iets anders gaan halen als je geen kwade blikken of erger: een stuk ijstaart in je gezicht wil. You’re welcome!

Huishoudspullen

Misschien vonden ze in de jaren 30 een stofzuiger een geweldig geschenk, maar als we die anno 2021 zouden krijgen, kunnen we hem al meteen gebruiken om onze teleurstelling op te zuigen.

Dieetboeken

2021 is het jaar dat self-love nóg meer als anders in de kijker staat! In 2022 is ons belangrijkste voornemen om hier nog harder aan te werken en onszelf nog liever te leren zien. Geniet dus van al dat lekkers dat recht voor je neus staat tijdens het kerstdiner. Dieetboeken zijn alleen maar handig om die vuurkorf buiten mee aan te steken.

Ladyshave

Het is niet alleen heel gênant om dit te krijgen als de bomma of bompa erbij zitten, maar ook heel ongepast. Je voelt je in één klap een verwilderde bosaap. Apparatuur of producten voor persoonlijke hygiëne kopen we lekker zelf wel!

Antirimpelmiddeltjes

Oké, we weten dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen smeren en lachrimpeltjes zijn eigenlijk best wel schattig. Maar een antiverouderingsmiddeltje krijgen op je vijfentwintigste is gewoon deprimerend.

Cellulitisproducten

Iedereen heeft oneffenheden of putjes op haar billen en/of bovenbenen. Het doet geen afbreuk aan onze schoonheid en we leerden de afgelopen jaren om er ons eindelijk niets meer van aan te trekken. Als we daar toch iets aan willen doen, kopen we die zalf zélf wel.

Educatief materiaal

Je bent nooit te oud om te leren, we got it. Maar kerst draait rond fun en plezier, en een handleiding ‘boekhouden voor dummies’ verpest toch een klein beetje de jolly sfeer.

Gratis of gebruikte spullen

Een rugzak waar duidelijk Stella Artois opstaat en die je dus gratis bij een bak bier kreeg, een stylo of tas met de naam van een verzekeringsmakelaar op of een fancy parfum die precies toch al 1/5 op is, zijn nu niet bepaald cadeautjes die schreeuwen dat je veel moeite deed.

Wie nog wat inspiratie nodig heeft voor toffe cadeautjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '