Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij je Flairpocket van deze week boek je al voor €35 per persoon een gezellig weekendje aan zee.

UITGETEST: redactrice Julie snoof de zeelucht op in hotel Sandeshoved in Nieuwpoort

De redactie

Een weekend aan zee voor een prikje? Het kan! Haal snel je Flair in huis en geniet al vanaf amper 35 euro per persoon van een weekendje weg. Redactrice Julie trok er met haar gezin op uit voor een verblijf in Hotel Sandeshoved in Nieuwpoort.

De lente staat voor de deur en we krijgen allemaal zin om er even tussenuit te gaan. Dit is dus het ideale moment voor een weekend aan de kust om te genieten van de zeelucht en het adembenemende zicht vanop de dijk. Een overnachting in Hotel Sandeshoved in Nieuwpoort is daar perfect voor. Deze badplaats heeft het allemaal, van trendy winkels tot gezinsvriendelijke activiteiten én een mooi aanbod aan restaurants.

Tijd om met heel het gezin de auto in te stappen richting het hotel op de dijk. Deze eersteklas accommodatie is perfect om met je familie te komen, want in onze spierwitte kamer met zeezicht stonden genoeg stapelbedden om vier kinderen te slapen te leggen. Het grote bed voor volwassenen wordt gescheiden van het gedeelte met de stapelbedden door een bergruimte met koelkast en microgolf. Een klein terras waarop je naar hartenlust kan ‘mensen kijken’ maakt het plaatje compleet.

Heerlijke zoetigheden

De kamer en ligging van het hotel zijn niet het enige wat ze kunnen uitspelen: het ontbijt mag ook wat aandacht krijgen! Brood, ontbijtgranen, gebak, fruit, yoghurt, vleeswaren, kaas en zelfs spek met eieren. Maar de grote hit zijn de warme pannenkoeken! De kinderen hebben er naar hartenlust van gesmuld, en zij niet alleen…

Om in de sfeer van de zoetigheden te blijven trekken we achteraf naar de winkelstraat, waar je Moeder Babelutte (Albert I laan 173A) kan vinden. Je kan hier onmogelijk passeren zonder binnen te gaan voor een zakje sneeuwballen (je weet wel, die smeltende vanilleballetjes bedekt met chocolade en poedersuiker). En natuurlijk verslinden we achteraf een ambachtelijk ijsje bij St. Catherine. Hoe laag de temperatuur ook is, een ijsje zorgt onmiddellijk voor een vakantiegevoel.

Gocart- en pizza-avonturen

Op het strand wacht een touwpiramide op mijn kleine klimmer. En natuurlijk zou een dagje aan zee niet compleet zijn zonder een ritje met de gocart. Op de zeedijk staan om de 30 meter verhuurders, dus kies maar uit! Goede tip: als de kinderen een gocart krijgen, zullen ze het vast minder erg vinden om met je mee te komen op je wandeling.

Voor het avondeten kozen we een restaurant dat unaniem werd goedgekeurd: een Italiaan! Pasta voor de kinderen, pizza voor de volwassenen. Zittend naast de houtoven verslonden we onze heerlijke gerechten. La Piazza is een gezellig adres met een trendy inrichting. (Albert I laan 293).

Beste garnaalkroketten

De volgende dag trekken we er na een goede nachtrust en een buik vol pannenkoeken nog op uit voor een stevige wandeling naar Middelkerke. Voor we daarna koers terug naar huis zetten, passeren we nog even bij Estaminet de Peerdevisscher (Pastoor Schmitzstraat 4) in Oostduinkerke. In deze replica van een vissersherberg uit 1920, vlak naast het visserijmuseum, heb ik de beste garnalenkroketten van mijn leven gegeten.

Praktisch: Hotel Sandeshoved, Zeedijk 26, 8620 Nieuwpoort. Alle informatie is te vinden op de website van het hotel.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '