Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij je Flair van deze week gaan jullie al vanaf € 38 p.p. overnachten in een prachtige B&B.

UITGETEST: eindredactrice Caren ging overnachten mét ontbijt bij Hoeve Hazegras in Knokke

De redactie

In de pocket die je deze week bij je Flair vindt, vind je héél wat leuke bed and breakfasts in eigen land, in Nederland én in Frankrijk waar jij binnenkort samen met je plus one (ontbijt inbegrepen!) overnacht aan een mooi voordeelprijsje. Eindredactrice Caren deed het jullie voor bij Hoeve Hazegras in Knokke.

In een weekend waarin het kwik boven 30 °C uit stijgt, lijkt het geen slecht idee om richting kust af te zakken. Het is er immers altijd een beetje koeler dan in het binnenland én het voelt er instant als vakantie. Met de hype rond de serie ‘Knokke-Off’ en het viraal gaande filmpje van de Knokse vrouw die haar ongenoegen uit over toeristen met met korte broek en frigobox nog vers in het geheugen stappen mijn geliefde en ik in de auto. Zonder frigobox, maar zeker wel met korte broek.

Charme tussen de polders

Een kleine anderhalf uur later mogen we onze koffers uitpakken bij Hoeve Hazegras in Knokke, een rustgevend charmeverblijf tussen de polders. Ondanks de drukkende buitentemperatuur zijn de kamers fris. We verkennen het zonnige domein en leren al snel dat je hier allerlei soorten guesthouses vindt. In deze hoeve kan je evengoed met twee als met dertig personen terecht, en met een tuin van 2000 m² ben je hier ook qua groen goed voorzien.

b&b Hoeve Hazegras in Knokke

De salon in ons huis oogt supergezellig dankzij malse zetels, dito kussens, een open haard (die steken we tijdens het warme weer evenwel niet aan) en een tv. In de keuken heb je alles wat je nodig hebt om je eigen potje te koken (de ingrediënten voorzie je natuurlijk zelf), en je kan kiezen of je binnen aan de eettafel of buiten aan de terrastafel smult. Maar da’s allemaal voor later, eerst trekken we eropuit.

Op verkenning

Na een autorit van een paar minuten sta je in het centrum van de stad of op het strand, maar ook de bossen zijn vlakbij. Wij zoeken met veel plezier eerst de koelte van het Koningsbos op en bewonderen het golfterrein en de prachtige villa’s in de buurt. Op een steenworp afstand ligt ook het Hazegraswandelpad van 5,5 kilometer, ideaal om de benen te strekken en onderweg de binnenduinen van het Zoute, het Zwin en de achterliggende Oude en Nieuwe Hazegraspolder te verkennen.

Hoeve Hazegras in Knokke

Hoeve Hazegras ligt bovendien aan fietsknooppunt 59, dus spring zeker eens op de fiets voor een tocht langs mooie plekken en bezienswaardigheden (denk aan de Damse Vaart, Seafront en de Zwinduinen en -polders). Onze verblijfplaats vormt trouwens een populaire stop tijdens het fietsen, want de hoeve beschikt over een ijssalon die verse hoeve-ijsjes aanbiedt. De hele middag lang weet menig zoetebek het terras te vinden. Vooral het vlierbloesemijs vind ik fenomenaal smaken.

Heerlijk ontbijten

Nadat we urenlang op pad zijn geweest – er moest natuurlijk ook geshopt en in zee gewandeld worden -, zetten we de vers aangeschafte drank koud in onze koelkast en nemen we een deugddoende douche. Vervolgens ploffen we neer op het terras, waar we de zon zien zakken in de polders en het heerlijk rustig is. Voer voor romantici, dat spreekt. In een gelukzalige roes lopen we nog even naar binnen en praten we nog wat na in de salon, maar daarna is het toch echt tijd om dat hemels zachte bed in te duiken.

Hoeve Hazegras in Knokke

De volgende ochtend zitten we echter al snel weer buiten, waar we zalig op ons privéterras ontbijten. Een box vol lekkers wordt geleverd op een uur naar keuze, dus al wat je hoeft te doen, is uitpakken en smikkelen van koffiekoeken, pistolets, ham, kaas, granola, yoghurt, een vers gekookt eitje, fruitsap... Zo hebben we het leven graag. Nadat we uitgebuikt hebben op de Acapulcostoelen, pakken we onze koffers weer in en rijden we naar de zeedijk voor een laatste wandeling. Die vakantievibes houden we zo lang mogelijk vast. Ik wens jullie hetzelfde toe, en daar kunnen onderstaande adresjes perfect bij helpen. Veel plezier!

Extra leuke adresjes

Les Jumelles

Les Jumelles

Les Jumelles

Wie haar kleerkast opentrekt en werkelijk elke outfit beu gedragen is, moet dringend naar Les Jumelles. De kleuren zijn fris, de kledij zit lekker en je zelfvertrouwen krijgt meteen een boost. Voor het scoren van een elegante, vrouwelijke en tikje speelse outfit zit je hier gebeiteld. Ik ging alvast naar huis met een jas met jungleprint in Delfts blauw. Origineel!

Waar? Zeedijk-Knokke 654. Opgelet: de winkel verhuist binnenkort naar Albertplein 16.

Le MuZée de l’AmuZette

Le MuZée de l’AmuZette

Le MuZée de l’AmuZette

Eigenlijk mag je Knokke niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan Le MuZée de l’AmuZette. Het is even zoeken om ’m te vinden, maar in deze winkel vol snuisterijen ben je zo twee uur verder. De mooie producten van HKLiving en helen b. geven je zin om je interieur een flinke opflufbeurt te geven. De grappige kaartjes doen je dan weer wensen dat je iedere dag jarig was. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen op de bovenverdieping, waar je een schat aan vintage en curiosa treft. Vooral de kamer vol sneeuwbollen is indrukwekkend. Even uitblazen met een hapje en een drankje kan in de sprookjesachtige binnentuin.

Waar? Albertlaan 25

Het Zwin

Het Zwin

Het Zwin

Wie naar Knokke gaat, kan natuurlijk niet om natuurpark Het Zwin heen. Breng de vogels een bezoekje wanneer het te druk (en warm) wordt aan het strand. Kleintjes zullen genieten van de vogelkijkmuren, de demonstraties die de gidsen geven en het spotten van de ooievaars, die je van bovenaf kan bekijken in een hoge hut. Sluit je uitstap af met een haoje en drankje op het hippe terras van Zwincafé The Shelter.

Waar? Graaf Léon Lippensdreef 8

Chocolatier M

Chocolatier M

Chocolatier M

Weinig plekken zullen originelere pralines aanbieden dan Chocolatier M. De meervoudige prijswinnaar doet je smullen van chocoladecreaties met duindoornbes, limoen-koriander en gin-tonic. Bekijk de toonbank, bestel je favoriete smaakjes en stap met je zakje de straat uit richting Rubensplein, waar je je aanwinst oppeuzelt terwijl je mensen kijkt en ook de zee in je vizier hebt.

Waar? Sylvain Dupuisstraat 38

Marie Siska

Marie Siska

Marie Siska

Ben je wel echt in Knokke geweest als je geen kitscherige maar heerlijke hartjeswafel bij het alom bekende Marie Siska hebt gegeten? Ook de kinderen maak je blij met zo’n tussenstop, want naast een elegante tuin hebben ze er ook een indrukwekkende speeltuin.

Waar? Zoutelaan 177

Boo Raan

Boo Raan

Boo Raan

Voor wie het allemaal iets meer mag zijn, hebben we nog een culinaire aanrader van formaat. Thais restaurant Boo Raan – wat ‘volgens de traditie’ betekent en meteen de essentie van de keuken blootlegt – haalde een Michelinster, maar wil absoluut niet stijf of elitair zijn. Hier smul je van een tastingmenu van de chef of bestel je à la carte. Op voorhand reserveren is een must.

Waar? Edward Verheyestraat 17

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '