Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij de Flairpocket van deze week kan je overnachten in een B&B vanaf 38 euro per persoon

Redactrice Charlotte genoot van rust en natuur bij Stay Ici

Deze week vind je bij je favoriete magazine de pocket voor een nachtje in een B&B vanaf 38 euro per persoon. Voor een zacht prijsje kan je overnachten én ontbijten op een superfijne locatie. Beautyredactrice Charlotte kon even tot zichzelf komen in de prachtige lodges van Stay Ici in de Ardennen.

Zo’n 2,5 jaar geleden gingen mijn vriend en ik op minibabymoon bij Stay Ici, in één van hun lodges in de bossen van Humain in de Ardennen. Het was dus meant to be toen ik hoorde dat ik voor Flair opnieuw een nachtje bij Stay Ici mocht gaan logeren, deze keer op hun nieuwe site op de varkensboerderij van Magerotte. Daar vind je zes prachtige, moderne lodges met grote glaspartijen, waardoor je het ultieme uitzicht krijgt op de groene omgeving. Het design van de huisjes is geïnspireerd door de authentieke varkensstallen. En neen, in tegenstelling tot wat je misschien vreest, ondervonden we helemaal geen geurhinder van de boerderij.

Stay Ici Marche-En-Famenne

360° natuur

Toen mijn vriend en ik in de late namiddag de oprijlaan opreden werden we verwelkomd door een prachtig avondzonnetje. Hello, golden hour! We parkeerden onze auto en wandelden naar onze lodge. Wauw, die stilte. Die rust. Het interieur van de lodge is minimalistisch maar zo stijlvol en het huisje is super praktisch ingedeeld, met open leefruimte en een slaapkamer met twee dubbele bedden. En dat terras! We kijken uit op bos, bos en nog eens bos.

We steken buiten meteen het vuur aan, want in de koelkast ligt voor ons een BBQ-pakket klaar met vers vlees van de slagerij van Magerotte, verse groenten en een lekkere salade. (Dit BBQ-pakket kan je vooraf reserveren en er is ook een vegetarische optie.)

Stay ici Marche-en-famenne

Geen wifi, wel sterren

Wanneer het donker wordt, komt er een prachtige sterrenhemel tevoorschijn, die je dankzij al het glas in het huisje zelfs van binnen kan zien. Dit is echt de ideale plek om even tot jezelf te komen en te ontspannen met een goed boek. Want neen, wifi is hier niet.

Stay Ici Marche-en-Famenne

Breakfast is served

De volgende ochtend kunnen we om 9u ons ontbijtpakket gaan halen in de houten kist op de parking. Daarin zitten verse koffiekoeken en broodjes, beleg, huisgemaakte confituur, vers fruit en sinaasappelsap. We maken koffie op het kampeervuurtje, een fornuis is er namelijk niet. In de winter kan je ook koken op de houtkachel. Op en top gezelligheid!

Ontbijt Stay Ici

Wandelparadijs

De omgeving is niet alleen wondermooi, er valt ook heel wat te doen in de buurt. Je kan één van de gezellig stadjes in de buurt bezoeken zoals Rochefort of Ciney. Of je kan zoals wij een prachtige wandeling maken rond het meer van Nisramont, waar de westelijke en oostelijke Ourthe samenkomen. Er zijn zowel lange als kortere wandelingen, waarbij je door de bossen en langs het meer wandelt. Prachtige uitzichten gegarandeerd. Stijve beenspieren de volgende dag, ook gegarandeerd.

Nisramont Wandeling

Andere leuke activiteiten in de buurt: kajakken op het meer, kastelen bezoeken (bijvoorbeeld het prachtige Kasteel van Jemeppe in Hargimont) of een bezoek brengen aan een van de vele grotten in de buurt.

Als jij er net als ik van houdt om één te zijn met de natuur, maar tegelijk ook graag een béétje luxe hebt, dan is dit dé B&B voor jou. Wij keren alvast uitgerust en voldaan terug naar huis en boeken zo snel mogelijk opnieuw een nachtje bij Stay Ici. En ondertussen spreekt mijn ontplofte Instagram-inbox voor zich. Iedereen vraagt: ‘Hoe kan ik dit boeken?’. Wel, met de pocket die je deze week bij je Flair vindt!

Overnachten B&B

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '