Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een heerlijk ontbijt voor maar € 12 p.p.

UITGETEST: productmanager Joke ontbijt gezellig bij Buur op het Nieuw Zuid in Antwerpen

De redactie

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een heerlijk ontbijt voor maar € 12 p.p. Productmanager Joke en haar bestie combineerden een dagje ‘gallery hopping’ met een heerlijk ontbijt bij Buur op het Nieuw Zuid in Antwerpen.

Wat doen we op een koude zaterdag in Antwerpen? Zeker wanneer het nét iets te koud is voor cava’tjes en kroketjes op de Vogelenmarkt, maar het ook weer te zonnig is voor de cinema. Aangezien ik wel zin had in een portie cultuur, besloot ik om aan ‘gallery hopping’ te doen op het Nieuw Zuid, en dat te combineren met een lekkere stop in een brunchbar. Beter wordt een zaterdag niet, toch? Dat deed ik samen met een van mijn besties, Sada, en haar kersverse baby Oli.

We trokken van Tim Van Laere over Sofie Van de Velde naar de Everyday Gallery. Van zo’n tocht krijgt een mens wel een hongertje, dus gingen we met veel goesting naar Buur, een concept-eetwinkel. Het Nieuw Zuid is een nieuwe buurt, en de oprichters van Buur wilden dan ook een soort van ontmoetingsplaats creëren.

Je kan er onder andere eieren, yoghurt, brood, peper en zout kopen zoals je dat bij de lokale kruidenier zou doen, maar je kan er net zo goed met vriendinnen een lekker koffietje gaan drinken of heerlijk ontbijten en lunchen. Kortom: een conceptwinkel zoals we die kennen van in De 9 Straatjes in Amsterdam. En een stukje Amsterdam in Antwerpen, dat is natuurlijk het beste van twee werelden.

Ontbijt

Meer ‘uitgetest’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '