Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een heerlijk ontbijt voor maar € 12 p.p.

UITGETEST: productmanager Joke bleef plakken in Kaffeenini in Antwerpen

De redactie

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een heerlijk ontbijt voor maar € 12 p.p. Productmanager Joke trommelde een vriendin op om samen te gaan smullen bij Kaffeenini in Antwerpen.

Mijn vriendin Inès en ik hebben een dagje op de kerstmarkt van Antwerpen gepland, dus lijkt Kaffeenini me de ideale plek om even te gaan ontbijten. Ik ben er zelf nog nooit binnen geweest, maar besef bij aankomst wel dat ik er eigenlijk al vaak gepasseerd ben. Als ik aan Inès vertel dat ik er nog nooit ben geweest, maakt ze me al snel duidelijk dat ik dan al een paar jaar onder een steen leef...

Het cliënteel is van alle leeftijden, en tot mijn grote vreugde zijn er ook hondjes. Super, want ik laat mijn hondje niet graag alleen thuis en heb die dus ook meegenomen. Het interieur doet denken aan dat van een hippe woonkamer. Door de leuke details, het tapijt en de typische kleurtjes zou je je zo in de jaren zestig wanen.

We worden heel vriendelijk onthaald, en krijgen meteen de vraag of we een beetje water willen. Enthousiast antwoord ik dat bruiswater perfect zou zijn, waarop de serveerster toch even raar opkijkt. Het water is bedoeld voor de hond, oops!

Bagels en koffie

Dankzij de Flairpocket kunnen we voor maar 12 euro genieten van een rijkelijk belegde ontbijtplank. Inès en ik genieten van vers sinaasappelsap, koffie of thee, een croissant, een bagel, brood, ham en kaas, een spiegelei, boter, confituur, choco én een superlekker stukje bananenbrood. Kaffeenini staat bekend voor lekkere bagels en koffie van de bovenste plank, en dat proef je ook echt. Mijn vriendin geeft dan ook toe dat ze die bagels in het weekend vaak via Deliveroo laat leveren. Haar favoriet? De ‘Chick’ en ‘Goat B’.

Dankzij zoveel heerlijk eten en het fijne gezelschap vliegt de tijd voorbij. De eerstvolgende keer dat ik op mijn horloge kijk, blijkt namelijk dat we al twee uur een plekje in Kaffeenini bezet houden. Tijd dus om te vertrekken richting kerstmarkt. Maar misschien eerst nog een omweg maken langs de shoppingstraat? We hebben nu toch energie!

Tip: zorg dat je zeker op voorhand een plekje reserveert, want het zit er altijd goed vol!

Ontbijt

Meer ‘uitgetest’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '