Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Absolutely Free Festival

Geniet in een groene omgeving van alternatieve muziek, lekker eten en gezelligheid.

WEEKENDTIP: gooi de beentjes los tijdens het gratis (!) ontdekkingsfestival Absolutely Free Festival in Genk

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Een festival? Daar zeggen wij nooit neen tegen, en al helemaal niet als we er nog eens gratis naar binnen kunnen. In Genk vindt komende vrijdag en zaterdag Absolutely Free Festival plaats, een tweedaags gratis ontdekkingsfestival met een sterke focus op duurzaamheid. Je weet ons te vinden!

Wie komend weekend niet op WECANDANCE of Dranouter vertoeft kan in Genk de festivalsfeer opsnuiven. Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus kan je aan de voormalige mijnsite C-mine namelijk de beentjes losgooien op alternatieve en vernieuwende genres van de 35 binnen- en buitenlandse acts die op de affiche van Absolutely Free Festival (AFF) staan. Denk daarbij aan De Nieuwe Lichting-winnaar Ila, het Deense trio Efterklang en Gilla Band.

Duurzaam en lokaal

De organisatoren garanderen een gemoedelijk sfeertje én dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo is zowel het eten dat je er kan smullen (van frietjes over Italiaanse gerechten tot Griekse specialiteiten) als de inkleding van het festival fairtrade en lokaal. Ze gaan zelfs nog een stapje verder en vragen als ‘inkomgeld’ om minstens drie lege batterijen mee te nemen die gerecycleerd kunnen worden. Doe je dat, dan mag je gratis binnen. Doe je dat niet, dan moet je € 3 betalen als je toch naar binnen wil.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ben je nog vrij komend weekend en wil je graag zelf de sfeer rond en tussen de podia van Absolutely Free Festival opsnuiven? Meer informatie en de volledige line-up vind je op absolutelyfree.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '