Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© pierre henry de soria via unsplash

Je kan je nog tot het einde van de zomervakantie een prins(ses) wanen in de prachtige zalen.

WEEKENDTIP: je kan een gratis bezoekje brengen aan het Koninklijk Paleis

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wie komend weekend liever binnen dan buiten vertoeft, kan een treinticketje Brussel kopen. Het is sinds deze week namelijk mogelijk om een gratis (!) royaal bezoekje te brengen aan het Koninklijk Paleis. Moet je zien!

Waarde landgenoten, deze zomervakantie kan je het Koninklijk Paleis weer gratis bezoeken. Je weet wel: dat stulpje dat vlak voor het Warandepark in Brussel ligt. De imposante architecturale parel is een van de belangrijkste koninklijke residenties, heeft vijf verdiepingen, is omgeven door een 120 (!) hectare groot park en telt tientallen prachtige kamers (denk: de Marmeren Zaal en de Spiegelzaal à la het Kasteel van Versailles).

Historische pareltjes

Een aantal van die zalen kan je tijdens de vakantie bewonderen, want het Koninklijk Paleis opent zijn deuren voor publiek. Dat gebeurt elk jaar na de Nationale Feestdag. Het parcours neemt bezoekers mee langs verschillende historische pareltjes zoals de Erevestibule en majestueuze Eretrap, de Spiegelzaal, de Troonzaal, de twee Witte Salons en de Venetiëtrap. Om van de marmeren vloeren, ornamenten en prachtige kunstwerken die er aan de muren hangen nog te zwijgen. Dit jaar kan je er trouwens ook drie exposities meepikken, waaronder eentje waarin LEGO-kunstwerken centraal staan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het Koninklijk Paleis bezoeken kan nog tot en met 28 augustus. Je bezoek op voorhand reserveren via de website is verplicht, want het is ter plaatse niet mogelijk om je nog aan te melden. Geen tijd om langs te gaan of net naast een ticket gegrepen? Dan kan je het paleis ook virtueel bezoeken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '