https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dit gerecht kan ook heel gemakkelijk glutenvrij gemaakt worden.

RECEPT: deze vegan spaghetti met look staat in een handomdraai op tafel

Ysaline Pollet

Hou jij ook zo van pasta als wij? Dan hebben wij het ideale recept voor jou: Bucatini Aglio e Olio of heel letterlijk dikke holle spaghetti met olijfolie en knoflook. Het beroemde gerecht is in slechts 20 minuten klaar. Het gerecht is lactosevrij én veganistisch en je kan het bovendien glutenvrij maken!

Wat heb je nodig?

  • 100 gr vers broodkruim (of glutenvrij broodkruim)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, grof gehakt
  • 15 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 tl chilipeper, vers of gedroogd
  • 150 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el kappertjes, grof gehakt
  • 650 gr bucatini (of lange glutenvrije pasta)
  • zout
  • zwarte peper

Zo maak je het

  1. Meng het broodkruim, de geperste knoflook en de helft van de gehakte peterselie in een kommetje. Voeg wat zout en peper toe en zet het opzij.
  2. Bak in een grote koekenpan de plakjes knoflook en de chilipeper in de olijfolie tot de knoflook beige is, voeg dan de kappertjes en het broodkruimmengsel toe, meng alles en houd het warm.
  3. Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking; zorg dat hij al dente is en niet te zacht! Giet de pasta af en doe hem meteen in de pan met de knoflooksaus. Schep alles goed om en voeg de resterende peterselie en zout en peper naar smaak toe.
  4. Serveer de bucatini meteen.
Bron: Vegano Cucino Italiano van Alberto Musacchio en Malu Simões, € 19,99, uitgeverij Karakter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content