Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Maddi Bazzocco via Unsplash

Wij weten alvast wat we dit weekend nog gaan proberen!

MUST TRY: pancake cereal is de nieuwste foodtrend op TikTok

Op TikTok vallen er niet alleen beautyhacks en hilarische filmpjes te ontdekken. Zo is het ook hét platform bij uitstek om foodtrends te ontdekken. Zo hebben we er al verschillende varianten op de dalgonakoffie gespot en ook nu is er een nieuwe eetbare hype opgedoken. Enter: pancake cereal.


Ja, je leest het goed. De nieuwste foodtrend die zijn opmars maakt op TikTok kreeg de naam pancake cereal met zich mee. Klink alvast als the best of both worlds of niet soms? Begin deze week dook deze creatie voor het eerst op en nu heeft de hashtag #pancakecereal al meer dan vijf miljoen (!) views.

@urmomaaashleykTHE SOUND OF THE MINI PANCAKES COMING OFF THE PAN ?? ##pancake ##cereal♬ original sound – koochey


Aan de slag


Hoe maak je deze foodtrend nu zelf? Eerst en vooral moet je pannenkoekenbeslag maken. Je kan hiervoor eender welk recept gebruiken, maar het is belangrijk dat je beslag redelijk lopend is. Anders is het een stuk moeilijker om kleine hoopjes te maken in je pan. Is je beslag toch te dik? Dan kan je het eventueel iets vloeibaarder maken met wat melk of een klein beetje water.

Vervolgens ga je het beslag in je pan doen. Zoals eerder gezegd, is het belangrijk om telkens kleine hoopjes te maken. Gebruik dus bijvoorbeeld een theelepel en neem telkens een minimale hoeveelheid. Nog een optie is om een plastic zakje te gebruiken. Draai het bovenste gedeelte een paar keer rond en knip een klein hoekje af. Last but not least kan je zoals onderstaande TikTok-gebruiker een waterflesje gebruiken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een klein gaatje maken in het deksel. Vervolgens knijp je de gewenste hoeveelheid uit je flesje.

@melanie_lockei’m telling u guys 10/10 recommend!! might even beat normal pancakes ##pancakecereal♬ Day in Paris by llusion – ash_the_dragon


Qua pan gebruik je best een antikleefpan. Zet nu je vuur aan en voeg wat boter of kokosolie toe. Anders blijft je beslag makkelijk aan je pan kleven en kan het weleens verbranden allemaal. Nu voeg je beetje bij beetje het beslag toe. Belangrijk is dat er straks meerdere stukken beslag op je lepel passen. Net zoals bij cornflakes, dus! De hoopjes mogen dus niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Anders loop je het risico dat het gaat aanbranden.

Klaar? Giet je pancake cereal dan in een kommetje en neem er een lepel bij. Je kan nog melk toevoegen als je wil, maar je kan ook voor andere toppings kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat siroop, chocoladevlokken of wat rood fruit? Wij weten alvast wat we morgenvroeg gaan klaarmaken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '