Home Lifestyle Food Last van je maag? Deze 5 theesoorten kunnen helpen

Last van je maag? Deze 5 theesoorten kunnen helpen

De meeste soorten heb je vaak ook al in huis.

thee
© Massimo Rinaldi via Unsplash

Nu het opnieuw wat warmer is, drinken we terug iets minder thee. Toch is het zeker geen slecht idee om steeds een voorraadje in huis te hebben. Heel wat theesoorten helpen namelijk bij een opgezwollen maag of andere maagklachten. Als je regelmatig last hebt van krampen, gooi je onderstaande vijf soorten de volgende keer dus maar beter in je winkelkarretje.

1. Gemberthee

Niet iedereen is fan van gember, maar het kan weleens handig zijn om wat gemberthee op voorraad te hebben. Het kan namelijk helpen tegen misselijkheid, reisziekte, een indigestie of maagklachten in het algemeen. Dit is te wijten aan gingerol, een actief ingrediënt uit gember.

2. Pepermuntthee

Wanneer muntplanten rijp zijn, scheiden ze uit hun kliertjes muntolie. En laat het nu deze laatste zijn die helpt tegen misselijkheid, krampen tijdens je maandstonden, een opgeblazen gevoel en winderigheid.

3. Venkelthee

Venkel op zich is al een bron van proteïne, vezels en vitamine B, maar ook in theevorm heeft het heel wat voordelen voor onze gezondheid. Venkelthee wordt gemaakt door venkelzaden te verpletteren of te malen. Wanneer moet je deze theesoort drinken? Venkelthee is goed voor de darmen, het brengt je ingewanden tot rust en het draagt bij aan een gezonde darmflora. Opgelet: venkelthee mag je niet drinken als je zwanger bent.

4. Groene thee

Groene thee heeft ook heel wat voordelen. Zo helpt het bij ontstekingen en bij een te hoge cholesterol. Daarnaast geeft het je metabolisme een boost waardoor je sneller vet gaat verbranden. Op vlak van maagklachten helpt groene thee als je last heb van diarree.

5. Kamillethee

Kamillethee is ideaal om te drinken voor je gaat slapen, maar ook als je last hebt van je maag kan het helpen. Zeker als je last hebt van winderigheid, diarree, misselijkheid en overgeven kan een kopje van deze thee helpen om je innerlijke balans weer te herstellen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.