Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

De initiatiefnemers willen met het evenement lokale horecazaken een hart onder de riem steken.

WEEKENDTIP: schuif je voetjes (virtueel) onder tafel bij de Grootste Buurtbistro

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Van een lekkere mojito slurpen op een terrasje aan de kust over hapjes eten met de vriendinnen tot niet weten wat te bestellen op restaurant, we zouden liegen als we zeggen dat we het niet missen. Toch kunnen we aanstaande zaterdag heel even genieten van de restaurant-/bistro-/café-/tearoomsfeer, want dan vindt de Grootste Buurtbistro plaats. In onze eigen tuin of zetel weliswaar.


Wim Opbrouck en hobbykok Steffi Vertriest, de gezichten van de Grootste Buurtbistro, roepen heel Vlaanderen op om zaterdag deel te nemen aan het evenement. Het doel? Zoveel mogelijk bourgondiërs rond de virtuele tafel verzamelen en samen minstens 100.000 maaltijden bestellen. De initiatiefnemers van het evenement doen een warme oproep om bij een van de meer dan 1400 (!) aangesloten lokale horecazaken een maaltijd af te halen.

Google Meet


Om de boel een beetje op te vrolijken en gezelliger te maken krijgen de organisatoren, DinnerGift en Giveaday.bede hulp van Google. Zo kan je zaterdag dankzij de applicatie Google Meet toch nog met de buren, je nichten en neven of beste vriendinnen aan tafel praten over koetjes en kalfjes. Meer zelfs, want je zou zomaar eens onverwacht bekend bezoek over de coronaproof vloer kunnen krijgen. ‘Dankzij de steun van Google kwamen we snel uit bij Google Meet dat online ontmoetingen eenvoudig maakt. Zo stimuleren we buren, vriendengroepen en familie om die dag met elkaar virtueel aan tafel te schuiven. En het zou kunnen dat de tafelgasten verrast worden met een digitaal verrassingsbezoek van een bekend gezicht’, vertelt Bart Wolput van Giveaday.be.

Met de Grootste Buurtbistro hopen de organisatoren de lokale horecazaken op een toffe manier een hart onder de riem te steken. En als we het weerbericht mogen geloven, hebben ze het zonnetje al in hun voordeel. Wij stellen dan ook voor om van start te gaan met een lekker ontbijtje van je favoriete bakker, dan een lunch te bestellen bij een saladebar bij jou in de buurt en af te sluiten met vijfgangenmenu van je go to-restaurant.

Hoe je kan deelnemen?

  • Surf naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op ‘Bestel take-out’.
  • Kies wat je tijdens je buurtfeest op tafel wil zetten: ontbijt, lunch, brunch, zoetigheid, apero of diner. 
  • Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite.
  • Doe een bestelling voor zaterdag 23 mei.
  • Haal je maaltijden en/of drank af op 23 mei en schuif via Google Meet samen met je vrienden, buren of familie de voetjes onder tafel.
  • Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/events/2989304781145504/. De organisatoren hebben namelijk nog een paar verrassingen voor de deelnemers in petto!


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '