Home FASHION & BEAUTY Fashion DOEN: placeer een dansje in je woonkamer dankzij de online lessen van...

DOEN: placeer een dansje in je woonkamer dankzij de online lessen van Dior

Gevolgd door een culinaire beloning!

© Unsplash

Je vervelen? Dat werkwoord staat klaarblijkelijk niet in het woordenboek van Dior. Vorige maand gooide het luxueuze modehuis nog virtueel de deuren open van hun grootste expositie ever, en nu kan je gratis workshops volgen van enkele toonaangevende dansers in de balletwereld. Klaar voor de opwarming?

Van een geïmproviseerd kantoor tot een fitnesszaal: onze woonkamer was nog nooit zo multifunctioneel als nu. Ben je die klassieke workouts voor tussen de werkuren echter een tikkeltje beu? Waarom waag je je dan niet eens aan wat klassieke danslessen! Dior heeft alvast drie lessen van ongeveer twintig minuten voor jou in petto op hun YouTubekanaal. Het Franse modehuis riep daarvoor de hulp in van drie balletdansers, en die zijn niet van de minste. Van choreograaf Sébastien Bertaud over Germain Louvet, hoofddanser van het ballet van de Parijse Opera, tot de Italiaanse Eleonora Abbagnato, topdanseres van datzelfde gezelschap én regisseur van het ballet van Teatro dell’Opera di Roma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat Dior nu net voor deze drie creatievelingen kiest, mag geen verrassing zijn. Het modehuis hecht al jaren heel veel belang aan dans en werkt nauw samen met enkele gezelschappen. Zo creëerde het al vaker kostuums voor dansvoorstellingen, maar creative director Maria Grazia Chiuri laat ook regelmatig balletdansers over de catwalk zweven. Zo ging de collectievoorstelling van de lente- en zomercollectie in Shanghai nog gepaard met een poëtisch optreden in een mysterieus blauw licht. Modellen flaneerden dan tussen de dansers door.

De culinaire beloning

Maar dans is niet de enige manier waarop het Franse modehuis je bezig probeert te houden tijdens deze periode. Mocht je een hongertje gekregen hebben van al die danslessen, dan kan je je buikje vullen met de favoriete gerechten van couturier Christian Dior himself. Die werden verzameld in het boek ‘La Cuisine Cousu-Main’, maar werden voor de gelegenheid in een gratis, digitale versie omgevormd. Een beetje kennis van het Frans is wel aangeraden…

Lees ook: