Home Lifestyle OORAH: je kan meedoen met een virtuele editie van de Strong Viking...

OORAH: je kan meedoen met een virtuele editie van de Strong Viking Obstacle Run

Je kan kiezen tussen 4, 7, 13 of 19 kilometer en dat telkens met verschillende lastige oefeningen.

Strong Viking Virtual Edition
© jaco pretorius via unsplash

Ga je tijdens deze quarantaine vaker lopen en heb je het gevoel dat je fitter dan ooit bent? Dan is het misschien leuk om je conditie eens écht te testen met de Strong Viking Virtual Edition. Deze obstacle run doe je in je eigen omgeving.

De Strong Viking-evenementen zijn wereldbekend. Het zijn loopwedstrijden waarbij je niet alleen een bepaalde afstand aflegt, maar ook een heleboel hindernissen tot een goed einde moet brengen. Je kan kiezen tussen verschillende afstanden en hoe langer je loopt, hoe meer obstakels je moet overwinnen. Door het coronavirus vallen de eerste edities van dit jaar in het water, maar gelukkig vond de organisatie hier nu iets op. Ze riepen de Strong Viking Virtual Edition in het leven.

Vier verschillende formules

Wie bij virtueel denkt dat ie vanuit zijn/haar luie zetel de uitdaging kan aangaan, is eraan voor de moeite. Het is wel degelijk de bedoeling dat je gaat lopen én dat je obstakels doet. Het is natuurlijk onmogelijk om bij elke deelnemer in de wijk plots tientallen hindernissen te installeren, dus die laatste worden in de virtuele editie vervangen door oefeningen. Denk maar aan burpees, jumping squats, pull-ups, push-ups, sit-ups en walking lunges.

Je kan kiezen tussen vier verschillende formules. Bij de ‘Beginning‘ loop je vier kilometer en doe je vijftig oefeningen. Bij de ‘Lightning‘ loop je zeven kilometer en doe je honderd oefeningen, bij de ‘Warrior‘ loop je dertien kilometer en doe je tweehonderd oefeningen en bij de ‘Beast‘ loop je negentien kilometer en doe je driehonderd oefeningen.

Burpees, squats en lunges

Deze eerste virtuele editie gaat door van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei. Je mag gelijk op welke van deze vier dagen het parcours voltooien. Om een idee te krijgen van hoe zwaar het is. Bij ‘Lightning’ moet je niet enkel een afstand van 7000 meter afleggen, maar moet je tussendoor ook 15 burpees, 5 pull-ups, 20 squat jumps, 30 sit-ups, 10 push-ups en 20 walking lunges voltooien. Bij de ‘Beast’ is dit alles maal drie!

Een ticket voor de Strong Viking Virtual Edition kost 14,90 euro. Het is de bedoeling dat je helemaal zelf je route plant en alleen of maximaal met één andere vriend(in) loopt. Je moet op het einde een screenshot van de kaart van je hardloopapp uploaden als bewijs dat je de uitdaging tot een goed einde bracht. Wil je thuis pronken met een Viking-shirt dan kan je een premiumticket kopen voor 27,90 euro.

Geen tijd om in mei mee te doen of wil je nog wat extra trainen? Van 11 tot en met 14 juni gaat er een tweede virtuele editie door. Succes en oorah!

Een aantal goede tips voor je training: