https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dankzij deze (gratis) virtuele lessen kan je van een echte Fin leren...

Dankzij deze (gratis) virtuele lessen kan je van een echte Fin leren om gelukkig in het leven te staan

De Finse bevolking is de gelukkigste bevolking ter wereld.

© Pexels

Het geheim tot een gelukkig leven? We zouden niet weten hoe we dat kunnen ontrafelen, en misschien maar goed ook. Toch slaagt de Finse bevolking er in om al drie jaar op rij op de eerste plaats te staan in het World Happiness Report. Wat is hun geheim om zelfs tijdens een pandemie gelukkig door het leven te gaan? Ze leggen het vanaf nu uit tijdens online lessen!

Finland, het lijkt wel een paradijs te zijn voor wie op zoek is naar puur geluk. Maar hoe komt het toch dat de mensen daar zo intens gelukkig zijn met de kleinste dingen in het leven? En waarom lukt ons dat niet? In plaats van een antwoord te zoeken op het wereldwijde web of de zoveelste nieuwe meditatietrend uit te proberen, kan je het nu gewoon zelf aan een Fin vragen!

Huur een Fin

Tijdens de maanden mei en juni kan je op Facebook en YouTube speciale lessen volgen en van de Finse mentaliteit proeven door aandachtig naar de tips en tricks van de leraren te luisteren. Elke online les legt de focus op één bepaald onderwerp waaronder gezondheid, onderwijs, cultuur en voeding. Tijdens de cursus leggen ze uit welke kleine dingen bijdragen aan hun geluk en hoe je ook zelf kan leren om daar gelukkig van te worden.

De eerstvolgende lessen vinden plaats op 22 mei, 29 mei, 6 juni en 12 juni en kan je live volgen via de Facebookpagina van Rent A Finn, een bedrijfje dat toeristen de kans geeft om een Fin in te huren die hen wegwijs maakt in de cultuur en gewoontes die bijdragen tot het geluk van de Finse bevolking. Aangezien ze dat momenteel niet meer kunnen, kwamen ze met het idee van de online lessen op de proppen. Tijdens de cursus kan je meteen al je vragen afvuren op lesgevers. Zij zullen die met veel plezier beantwoorden. De lessen kan je achteraf trouwens allemaal herbekijken op YouTube.

Van welke experts je zoal tips zal krijgen? Je kan je verwachten aan een les van Päivikki Koskinen, een journaliste en mental coach, die haar voorliefde voor sauna’s en ijsbaden zal delen. Sasu Laukkonen, een bekende Finse sterrenchef, zal zich dan weer vooral concentreren op tips voor een gezond voedingspatroon. Studeren maar!

Lees ook: