Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Romantiek, non-fictie of poëzie: voor ieder wat wils!

8 nieuwe boeken die je in oktober wil verslinden

Annelies Hart

Oktober is nog maar net begonnen en er staan alweer een heleboel nieuwe boeken op je te wachten. Heb je zin om lekker onder een dekentje te kruipen nu de dagen korter worden? Dan kan dat met deze boeken.

Zelfzorg is het begin van alles – Nina Mouton

Zelfzorg is het begin van alles - Nina Mouton

Zelfzorg is het begin van alles – Nina Mouton

€ 24,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? Nina Mouton neemt je in dit boek mee op weg naar meer en diepere zelfzorg. Ze toont hoe je blauwe plekken uit het verleden kunt detecteren, vastgeroeste patronen kunt doorbreken en je grenzen kunt bewaken. Onderweg legt ze uit waarom zelfzorg juist geen egoïstische keuze is. Integendeel: door beter te zorgen voor jezelf, zul je ook beter zorg kunnen dragen voor de mensen om je heen.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 25 oktober.

Bestel hier

De spionne – Danielle Steel

De spionne - Danielle Steel

De spionne – Danielle Steel

€ 21,99  –  Luitingh Sijthoff

Waarover gaat het? Het is 1939, Groot-Brittannië is in oorlog. De beeldschone Alexandra, voorbestemd voor een leven op stand, vertrekt uit haar idyllische huis in Hampshire om in Londen als vrijwilligster in de verpleging aan de slag te gaan. Maar het feit dat ze vloeiend Frans en Duits spreekt, trekt al snel de aandacht van de geheime dienst.

Genre: romantiek

Beschikbaar vanaf 11 oktober.

Bestel hier

It Starts With Us – Colleen Hoover

It Starts With Us - Colleen Hoover

It Starts With Us – Colleen Hoover

€ 18  –  Z&K

Waarover gaat het? ‘It Starts With Us’ is het langverwachte vervolg op ‘It ends With Us’, dat vooral een gigantische hit was op TikTok. Lily en haar ex-man, Ryle, zijn net gescheiden als ze plotseling haar eerste liefde, Atlas, weer tegen het lijf loopt. Lily is hoopvol dat dit misschien eindelijk de goede timing is die ze toen ze voor het eerst samen waren misten, en zegt volmondig ja als Atlas haar mee uitvraagt.

Genre: romantiek

Beschikbaar vanaf 19 oktober.

Bestel hier

De mooiste dagverzen – Stijn De Paepe

De mooiste dagverzen - Stijn De Paepe

De mooiste dagverzen – Stijn De Paepe

€ 19,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? Stijn De Paepe, ‘de mensendichter die al lachend de waarheid zei’, schreef tussen 2016 en 2021 circa 1425 dagverzen voor de krant De Morgen, samen met nog een hele reeks twittergedichten. Daarin nam hij de actualiteit op sublieme wijze op de korrel: hij maakte als het ware cartoons met verzen en kwatrijnen. Veel van die dagverzen hebben de tijd doorstaan en raken nog steeds een universele snaar bij heel veel mensen. Reden genoeg om een selectie van gedichten te bundelen in een boek.

Genre: poëzie

Beschikbaar vanaf 18 oktober.

Bestel hier

Emily in Paris – Catherine Kalengula

Emily in Paris - Catherine Kalengula

Emily in Paris – Catherine Kalengula

€ 15,99  –  Horizon

Waarover gaat het? Fan van ‘Emily in Paris’? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Marketing manager Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en start aan een nieuw avontuur, waarbij ze haar werk, vrienden en de liefde probeert te combineren. Dit boek bevat het verhaal van het eerste seizoen van de populaire Netflixreeks, verteld vanuit het perspectief van Emily zelf.

Genre: feelgood

Beschikbaar vanaf 17 oktober.

Bestel hier

Willem en mijn wellust – Jeroen Olyslaegers

Willem en mijn wellust - Jeroen Olyslaegers

Willem en mijn wellust – Jeroen Olyslaegers

€ 18,99  –  De Bezige Bij

Waarover gaat het? Een spectaculaire novelle die zwierig de brug slaat tussen de zestiende en de negentiende eeuw. Hippolyte van Damme ontvreemdt in het jaar 1885 oude brieven van een boekenantiquaar. Het blijken smeekbrieven te zijn van Willem Silvius, een gevangene en voormalig drukker ten tijde van de Beeldenstorm, en ze zijn gericht aan zijn echtgenote. Als feuilletonschrijver, steeds op zoek naar sensationeel leesvoer, meent Hippolyte goud in handen te hebben. Maar dat goud blijkt uiteindelijk slijk, en de gevolgen van zijn kleine misdaad besmeuren al snel de rest van zijn leven. De bekentenis van de diefstal aan zijn minnares Amandine en zijn zwijgen erover tegen zijn vrouw Catharina splijten zijn leven in tweeën.

Genre: historische fictie

Beschikbaar vanaf 4 oktober.

Bestel hier

De reis van Grote Panda & Kleine Draak – James Norbury

De reis van Grote Panda & Kleine Draak - James Norbury

De reis van Grote Panda & Kleine Draak – James Norbury

€ 20  –  PARK

Waarover gaat het? Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. In dit nieuwe boek gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. En hoewel ze vaak verdwalen, kunnen het verkeerde pad en de mooie bezienswaardigheden onderweg hen leiden naar de juiste weg. Voor de liefhebbers van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’.

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 4 oktober.

Bestel hier

Vijftig piemels later – Deborah Seymus

Vijftig piemels later - Deborah Seymus

Vijftig piemels later – Deborah Seymus

€ 22,50  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Ja, dit is óók een boek over seks. Over geweldige seks, slechte seks en alles daartussen. Maar Vijftig piemels later is vooral een ontdekkingstocht – fysiek, emotioneel en spiritueel – van een jonge vrouw die zichzelf wil leren kennen. Dit boek vertelt het verhaal van Deborah. Zij spreekt openhartig, met humor en zonder zichzelf (en anderen) te sparen over haar verliefdheden, haar seksuele avonturen en haar trauma’s.

Genre: non-fictie

Nu al beschikbaar!

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '