https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Pixabay & priscilla du preez via unsplash

Gedaan met discussiëren met je lief!

AHA: zo moet je het bestek in de vaatwasser plaatsen

Herlinde Matthys

De vaatwasser vullen, kan al eens tot een discussie leiden bij samenwonende koppels. Vooral de vraag: ‘Moeten de handgrepen van het bestek naar boven of naar beneden wijzen?’, zorgt voor heel wat onenigheid.


Samenwonen met je lief is tof, want je hebt altijd iemand om je avonturen van de dag aan te vertellen en om dicht tegen aan te kruipen als je gaat slapen. Maar het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Iedereen heeft zijn eigen gewoontes en die lopen niet altijd gelijk met die van je partner. Dat kan soms tot irritaties en een beetje – veel – gevloek leiden. Zo moet het WC-papier met het eerste velletje papier naar voren hangen en niet, ik herhaal NIET tegen de muur. Ook de vaatwasser vullen, is zo iets klein dat toch voor grote discussies kan zorgen.

Bloed op je bestek


Er is altijd één van de twee die een krak is in dit huishoudelijke karweitje, en die zelfs het servies van een driegangenmenu voor acht personen zonder problemen in de vaatwasmachine kan stoppen. Terwijl de andere – guilty! – er maar niet in slaagt om alles een goed plekje te geven in dit apparaat. Waar vooral veel onenigheid over is, is op welke manier je het bestek er het best in stopt. Met de stelen naar beneden of naar boven? Wij vertellen jullie nu hoe de steel aan de vork zit!

Een expert van het Australische consumentenmagazine Choice Ashley Iredale ging op onderzoek uit en hij biedt voor eens en voor altijd het antwoord: de handgrepen van het bestek moeten naar boven wijzen, en dit om drie goede redenen. De eerste is veiligheid. Als je het servies uit de vaatwasser wil halen, kan je heel gemakkelijk je hand openhalen aan de scherpe kant van de messen en vorken. De etensresten mogen er dan wel afgewassen zijn, bloed op je bestek is ook niet echt smakelijk. Bij lepels mag je uiteraard kiezen. Het best wissel je hier af, eentje naar boven en eentje naar beneden, zodat ze niet in elkaar vallen en de etensresten dus goed verwijderd worden.

Time is money


Een tweede reden is hygiëne. Als je het bestek terug in de lade wil stoppen, moet je het met je ‘vuile’ handen vastnemen aan de kant waar je mee eet. Onze handen hangen sowieso vol met bacteriën, dus de vorken en co zijn eigenlijk opnieuw een beetje vies.

En als laatste reden haalt hij gebruiksgemak aan. Je kan de vaatwasmachine een pak sneller uitladen als je maar gewoon al die stelen moet vastgrijpen. Time is money, dus elke seconde die je hier mee uitspaart, is er eentje dat je kan gebruiken om iets langer naar die vette serie te kijken op Netflix. You’re welcome!

Nog meer weetjes over het vaatwasmachine:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content