Home Deco 9 dingen die je beter nooit in de vaatwasser stopt

9 dingen die je beter nooit in de vaatwasser stopt

Oeps...

De eerste keer dat je verhuist naar een kot of huis mét vaatwasser is zó’n lifechanging moment. Maar toch wil dat helaas niet zeggen dat je nooit meer moet afwassen. Yep, bepaalde dingen mogen nu eenmaal niet in de vaatwasser… Voor deze 9 dingen mag je je handen geregeld nog eens in het hete water soppen. Of je vermijdt ze gewoon in je keukenkastjes, dat kan ook.

1 / 9
Alles van hout
Kristal
Gietijzeren pan
Kaasrasp
Antikleefpan
Koperen items
Keukenmessen
Alles met etiketten
Het servies van je grootmoeder
Alles van hout
Alles van hout

Die houten slakom of die handige snijplank: je stopt ze beter niet in de vaatwasser. Doe je het toch, dan zullen ze al snel kromtrekken of barsten. Speel op veilig en was ze gewoon met de hand.

Kristal
Kristal

Heb je onlangs een set kristallen glazen van je grootmoeder geërfd? Je oma zou zich omdraaien in haar graf als ze zou zien dat je de dure dingen in de vaatwasser stopt, want ze breken gegarandeerd. En geloof ons, dat krijg je niet over je hart.

Gietijzeren pan
Gietijzeren pan

Nadat je al die moeite hebt gedaan om die overheerlijke tortilla te bakken in die gietijzeren pan, verpest het dan niet door ‘m in de vaatwasser te doen. Maak ‘m in plaats daarvan schoon met wat koosjer zout en droog ‘m op het vuur om roest te voorkomen.

Kaasrasp
Kaasrasp

Een vleugje kaas maakt alles beter. Maar die kaasrasp, die maak je best schoon met een afwasborstel of zelfs tandenborstel.

Antikleefpan
Antikleefpan

Hoewel de pannen van sommige merken vaatwasbestendig zijn, kunnen anderen hun antikleefkwaliteit verliezen wanneer ze in de vaatwasser hebben gezeten. Check op voorhand dus altijd even bij de fabrikant.

Koperen items
Koperen items

Trend van het moment: koperen mokken, bestek of ander keukengerei. Was ze met de hand, want de vaatwasser kan ervoor zorgen dat er een dof laagje op komt wat je daarna moeilijk wegkrijgt.

Keukenmessen
Keukenmessen

De hoge temperatuur van het water in je vaatwasmachine kan ervoor zorgen dat je favoriete keukenmessen dof worden en plots niet meer zo goed snijden. Was ze daarom met de hand en droog ze onmiddellijk erna met een handdoek.

Alles met etiketten
Alles met etiketten

Niets zo leuk als oude confituurpotten recycleren om er daarna kaarsenhouders of hippe drinkglazen van te maken bijvoorbeeld. Maar verwijder de sticker voor je ze in de vaatwasser steekt. De etiketten kunnen ervoor zorgen dat de filter gaat verstoppen en dat zou weleens een duur grapje kunnen worden als je die moet laten vervangen.

Het servies van je grootmoeder
Het servies van je grootmoeder

Dat prachtige servies met die bloemetjes en gouden randje? Niet. In. De. Vaatwasser! De leuke versiering is vaak handgeschilderd en gaat er dus in no time af als je ze niet zelf met de hand wast.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.