Home celebs Tatyana Beloy wil taboe rond borstvoeding geven in het openbaar doorbreken met...

Tatyana Beloy wil taboe rond borstvoeding geven in het openbaar doorbreken met mooie Instagramfoto

'Het is niet vies, het is niet seksueel, het is een kind dat wordt gevoed.'

tatyana beloy
© photo news

Tatyana Beloy en haar partner Konrad Widelski werden eind mei de fiere ouders van hun allereerste kindje samen. De kersverse mama geniet van haar tijd met Wolfgang, al vindt ze het doodjammer dat sommige mensen nog steeds problemen hebben met een kindje borstvoeding geven in het openbaar.

Tatyana Beloy en Konrad Widelski stapten in april in het huwelijksbootje. Niet veel later, eind mei, kreeg het gelukkige koppeltje samen een kleine spruit Wolfgang. Voor de presentatrice en actrice was het haar allereerste kindje, voor Konrad zijn tweede. De cameraman heeft al een zoontje van zes, Isak, uit een vorige relatie. Tatyana geniet met volle teugen van haar zoontje en alles wat daarbij komt kijken. Zo vindt ze het heerlijk om haar baby borstvoeding te geven.  ‘Ik vind borstvoeding geven iets heel natuurlijks en altijd een mooi moment om met mijn kleine Wolfie te verbinden’, schrijft ze onder een mooie foto waarop het kindje van haar borst drinkt op Instagram.

Nare opmerkingen

Toch moet er haar ook iets van het hart, want Tatyana ondervindt nu zelf aan den lijve dat er nog een groot taboe heerst rond borstvoeding geven in het openbaar. ‘Tot vier keer toe sprak ik vrouwen die geen borstvoeding meer durfden geven of er niet aan wilden beginnen omdat ze nare opmerkingen hadden gekregen’, aldus de kersverse mama.

Tatyana snapt, geheel terecht, niet dat een aantal personen hier nog problemen mee heeft en vindt het jammer dat sommige vrouwen het daardoor niet meer doen. ‘Voor zo’n mooi proces zou niemand mogen worden afgestraft. Dus laten we hier met z’n allen normaal over doen. Het is niet vies, het is niet seksueel, het is een kind dat wordt gevoed.’

View this post on Instagram

Wolfie is inmiddels vaste gast bij Taty’s Titi Bar ?.????? Ik vind borstvoeding geven iets heel natuurlijks en altijd een mooi moment om met mijn kleine Wolfie te verbinden. Ik leerde trouwens ook dat moedermelk behoorlijk wat superkrachten heeft en dat het zich aanpast aan wat je baby op dat moment nodig heeft, een soort toverdrankje dus. Wauw toch? Het is wel zo dat je heel afhankelijk wordt van baby’s eetpatroon en dus niet altijd even kan doen wat je dacht te kunnen plannen, dus dat is wel effe een reality check en ik snap dat dat voor sommige vrouwen een reden kan zijn om het niet te doen. Of het lukt gewoon allemaal niet zo goed/ is te pijnlijk/gewoon geen zin om te borstvoeden/te weinig melk…En dan is een flesje een prima uitkomst denk ik. Wat me wel echt verbaasd heeft, is hoe het geven van borstvoeding in het openbaar (soms kan je moeilijk anders) toch echt nog in de taboesfeer zit. Tot vier keer toe sprak ik vrouwen die geen borstvoeding meer durfden geven of er niet aan wilden beginnen omdat ze nare opmerkingen hadden gekregen. Dat sommige vrouwen om die reden niet natuurlijk meer durven voeden, vind ik echt zeer jammer. Voor zo’n mooi proces, iets wat ons zo met onze natuur verbindt (ja we zijn zoogdieren remember), zou niemand mogen worden afgestraft. Dus laten we hier met zijn allen normaal over doen. Het is niet vies, het is niet seksueel, het is een kind dat wordt gevoed. #normalisebreastfeeding #normalisebreastfeedinginpublic #thepowerofnature #wolfiebaby #happymumhappybaby #qualitytime #doorbreekhettaboe #doewatgoedvoeltvoorjou ♥️??

A post shared by Tatyana Beloy (@tatyanabeloy) on

Stress en rare blikken

Heel wat vrouwen voelen zich gesteund door deze post en delen hun verhaal in de comments onder Tatyana’s post. ‘Toen ik (bijna) 9 & 7 jaar geleden borstvoeding gaf aan mijn zoontjes kreeg ik ook vaak opmerkingen of rare blikken‘, schrijft iemand. ‘Respect om dit zo openbaar te gooien. 3,5 jaar geleden durfde ik niet buiten te komen omdat ik zo’n stress kreeg als ik mijn zoontje in het openbaar de borst moest geven’, vertelt iemand anders. ‘Mensen kijken echt alsof je helemaal bloot zit, terwijl je niet eens iets kan zien… Ik heb wel geleerd om mij dat niet meer aan te trekken. Als wij honger hebben, dan eten wij. Mijn kind dus ook.’

Het is niet de eerste keer dat Tatyana een foto op haar sociale media post waarop ze borstvoeding geeft aan de kleine Wolf. Zo maakten we op die manier zelfs kennis met het jongetje, want haar allereerste foto met Wolfgang was in die positie, en ze stond vorige maand ook zo op de cover van Humo.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.