Home Lifestyle Body Maria Sharapova spreekt voor het eerst over haar dopinggebruik

Maria Sharapova spreekt voor het eerst over haar dopinggebruik

'Ik voelde me zo klein'

De carrière van toptennisster Maria Sharapova was bijna verwoest na een dopingschandaal. Maria gaf vorig jaar toe dat ze een medicijn nam dat op de lijst met verboden middelen stond. Ze breekt nu na lange tijd de stilte over de controverse.

Maria Sharapova nam al tien jaar het medicijn Meldonium voor haar gezondheidsproblemen. Ze had een onregelmatige hartslag, een magnesiumtekort en in haar familie komt diabetes voor. Sinds 1 januari vorig jaar werd het middel toegevoegd aan de lijst met verboden producten, maar Maria vergat dit te checken. Gevolg: ze testte positief op het gebruik ervan tijdens de Australian Open in maart vorig jaar en de Russische werd onverbiddelijk geschorst.

Gemene commentaar

In april maakte Sharapova na vijftien maanden schorsing haar comeback op de tennisbaan in Stuttgart. Ze verloor in de halve finales, maar dat kon haar niet deren: ze was terug! In een interview met ‘The Edit’ sprak ze nu voor het eerst over haar woelig jaar. ‘Ik voelde me zo klein’, vertelt een emotionele Maria. ‘Dat is een heel vreemd gevoel voor een vrouw zoals ik die zo groot en sterk is.’ Ze was alle roddels en gemene commentaren beu. ‘Ik wilde gewoon behandeld worden als een normale mens.’

Dankbaar

‘Ik begon alles en iedereen in vraag te stellen’, gaat Sharapova verder. ‘Zeker de eerste vijf maanden had ik het enorm zwaar.’ De atlete geeft toe dat de ervaring haar wel sterker maakte. ‘Ik besefte tijdens die moeilijke periode wat echt belangrijk is in mijn leven en wat ik wil doen in de toekomst. Mijn passie is nog steeds tennis.’ Maria is ook heel dankbaar. ‘Mijn familie, vrienden, mijn coach en zelfs mijn sponsors bleven me allemaal steunen. Dat gaf me veel moed.’

Boek

Sharapova was niet zenuwachtig voor haar comeback. ‘Ik had er zin in’, zegt ze. ‘Ik liep het tennisveld op en ik had echt het gevoel dat ik het verdiende om daar te staan. Dat is mijn thuis en ik geniet van elke seconde.’ Maria brengt binnenkort een boek uit ‘Unstoppable: my story so far’ waar ze het onder andere uitgebreid heeft over haar schorsing. Momenteel strijdt Maria in de US Open, ze is net door naar de derde ronde.

Bron: The Edit

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.