Home Lifestyle Body Jonah Hill (37): ‘Ik accepteer en zie mezelf eindelijk graag’

Jonah Hill (37): ‘Ik accepteer en zie mezelf eindelijk graag’

De acteur is al sinds zijn kindertijd het slachtoffer van bodyshamers.

Jonah Hill
© getty

Jonah Hill (37) geeft bodyshamers lik op stuk in zijn meest recente Instagrampost. ‘Ik ben 37 jaar en ik accepteer en zie mezelf eindelijk graag’, aldus de acteur.

Jonah Hill kan je kennen uit onder meer ‘The Wolf of Wall Street’, ’21 Jump Street’ en ‘Moneyball’. Hij is een supergrappige acteur, maar in zijn laatste Instagrampost is hij bloedserieus. Jonah is al sinds zijn kindertijd het slachtoffer van bodyshamers. Hij werd (en wordt) ook door de media steeds op zijn gewicht gewezen en hij is dat grondig beu. ‘Ik denk niet dat ik mijn T-shirt in het zwembad durfde uittrekken tot ik in mijn dertigerjaren was, zelfs niet in het bijzijn van familie en vrienden’, schrijft Jonah. De aanleiding is een artikel dat de Britse krant The Daily Mail online zwierde waarin we Jonah in zijn bloot bovenlijf zien na het surfen. ‘Dat zou waarschijnlijk eerder zijn gebeurd als mijn onzekerheden uit mijn kindertijd niet waren verergerd door jaren van openbare spot met mijn lichaam door de pers en interviewers.’

Belangrijke boodschap

Jonah voelt zich opnieuw geviseerd door het Britse medium, maar heeft ook een belangrijke boodschap voor hen en iedereen die het wil horen. ‘Ik trek het me niet meer aan dat ze me stalken en zulke foto’s posten’, aldus Jonah. ‘En dat is geweldig! Ik ben 37 ik accepteer en zie mezelf eindelijk graag.’

Hij voegt er nog aan toe dat hij met dit bericht geen medelijden wil opwekken. Hij wil anderen die zich in hetzelfde schuitje bevinden een hart onder de riem steken met deze self-love-post. ‘Ik doe dit voor de kinderen die hun T-shirt niet durven uittrekken in het zwembad. Amuseer je! Je bent geweldig en perfect.’ Amen, Jonah!

Heel wat van zijn collega’s steunen hem hierin en geven hem uiteraard alle gelijk van de wereld. ‘Je bent mijn spirit animal’, schreef Justin Timberlake. ‘Ik hou van je’, typte Jenna Dewan en Sophie Turner reageerde met enkele aanmoedigende, opgeheven handjes. Laten we met z’n alles Jonahs voorbeeld volgen: gewoon lekker onszelf zijn, onze ware ik omarmen en ons vooral niks aantrekken van wat anderen van ons denken.

Lees ook: