Home celebs Maak kennis met Bianca Andreescu, de 19-jarige tennisster die Serena Williams versloeg

Maak kennis met Bianca Andreescu, de 19-jarige tennisster die Serena Williams versloeg

Haar grootste idool? Kim Clijsters!

© Getty

Tennisfanaat of niet, we kijken al jaar en dag op naar Serena Williams (37). De tennisster leek onverslaanbaar, maar werd tijdens de US Open in New York met de grond gelijk gemaakt door de piepjonge Canadese Bianca Andreescu. Het was voor haar de allereerste finale van de Grand Slam en ze ging meteen met de prijzenpot lopen. Hoe komt het dat wij haar niet kennen?

Dat Meghan Markle (in een fancy outfit) voor haar beste vriendin Serena Williams kwam supporteren tijdens de finale van de US Open stond in elke krant en magazine te lezen. Dat er in diezelfde kranten en tijdschriften stond dat Serena tijdens die finale werd verslagen door een 19-jarig meisje waar we nog nooit eerder van gehoord hadden, deed dan weer geen belletje rinkelen. Daarom zetten wij haar vandaag in de spotlight. Wie is Bianca Andreescu?

In ’t kort

  • Naam: Bianca Vanessa Andreescu
  • Geboortedatum: 16/06/2000
  • Nationaliteit: Canadees
  • Debuut: 2017
  • Jeugdidool: Kim Clijsters

Bianca Andreescu

Kirsten Flipkens voorspelde het al nog voor Andreescu tegenover Williams stond: de 19-jarige Canadese (met Roemeense roots) zou ook Amerika’s grootste en meest bekende tennisster Serena Williams verslaan tijdens de US Open. En dat deed ze. Na nog geen twee uur met het balletje heen en weer te hebben gemept, versloeg ze de 37-jarige Williams. Het was voor Serena nochtans dé kans om haar 24ste Grand Slam-beker in ontvangst te nemen en zo het record van de Australische Margaret Smith-Court te evenaren. Maar de piepjonge Andreescu gooide roet in het eten en ging met de beker lopen.

‘Ik kan niet beschrijven wat ik voel. Ik heb heel hard gewerkt om dit te bereiken. Het is geweldig en ongelooflijk. Ik probeerde de finale voor te bereiden alsof het een andere partij was, maar het was niet simpel. Ik wist dat Serena in de tweede set zou knokken voor wat ze waard was. Het was helemaal niet makkelijk, maar ik ben heel tevreden dat ik het gehaald heb. Zoals het voorbije jaar, toen ik veel met blessures sukkelde, heb ik niet opgegeven’, liet Andreescu na de wedstrijd vol ongeloof weten.

Andreescu staat intussen al 12 jaar op het tennisveld, maar brak pas echt door in 2015 toen ze tijdens het IFT-toernooi van Gatineau in Canada meteen in de finale belandde. Het jaar daarop won ze op datzelfde toernooi haar allereerste titel. Sindsdien mocht ze op de IFT-toernooien al vijf bekers in ontvangst nemen. Jong en getalenteerd, dus. Ze schreef met haar overwinning tegen Williams dan ook nog eens geschiedenis, want ze is de eerste Canadese tennisster ooit die de Grand Slam-beker in ontvangst mocht nemen.

View this post on Instagram

SHOOK

A post shared by Bianca (@biancaandreescu_) on

#SheTheNorth

Bianca’s ouders zijn afkomstig uit Roemenië en tokken in 1994 naar Canada, maar verhuisden een aantal jaren na haar geboorte terug naar Roemenië. Het was daar dat Bianca voor het eerst een tennisraket in haar handen nam. Ze trainde er in een klein stadje en keek heel hard op naar Kim Clijsters (!) en de zusjes Williams. Niet veel later verhuisde haar familie opnieuw naar Canada en werd ze grotendeels opgevoed door haar twee Roemeense grootmoeders. Bianca was elf jaar toen ze het nationale trainingsprogramma voor tennissers in Toronto ging volgen en haar carrière serieus begon te nemen. Ze volgde online lessen en stopte na de middelbare school met studeren, zodat ze zich volledig op haar carrière kon focussen, en met succes, zo blijkt.

Bianca is intussen een echte heldin geworden. Niemand had zien aankomen dat zij zo maar eventjes Serena Williams, een van haar idolen, zou verslaan. Ze is nu al zó bekend dat ze zelf een eigen hashtag heeft: #SheTheNorth. Die kreeg ze nadat de Canadese basketbalspeler Steve Nash de slogan van zijn basketbalploeg, Toronto Raptors, veranderde van ‘We The North’ naar ‘She The North’. Iets zegt ons dat we het laatste van Andreescu nog lang niet gehoord hebben.

View this post on Instagram

happy happy

A post shared by Bianca (@biancaandreescu_) on

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.