Home celebs ZIEN: Amerikaans model overwon borstkanker en loopt nu topless over de catwalk

ZIEN: Amerikaans model overwon borstkanker en loopt nu topless over de catwalk

Wie Ericka al langer kent, weet dat ze ook op Instagram met haar littekens heel wat andere vrouwen een hart onder de riem steekt.

© Getty

Petje af, meer konden we niet uitbrengen toen we de foto’s van het model Ericka Hart met open mond bewonderden. Het 33-jarige model liep topless over de catwalk tijdens de New York Fashion Week en toonde schaamteloos de littekens die ze aan haar borstkanker heeft overgehouden.

Ericka Hart kreeg op 28-jarige leeftijd te horen dat ze borstkanker had. Ze moest haar beide borsten laten amputeren en liet daarna een borstreconstructie uitvoeren. Aan die borstreconstructie hield ze heel wat littekens over, maar daar maakte het model nooit problemen van. Meer zelfs: ze liet haar borsten zaterdag zien op de catwalk en was daar ook heel trots op.

Chromat

Hart liep, net zoals vorig jaar, ook dit jaar op de catwalk voor het Amerikaanse modelabel Chromat. Het merk viert dit jaar zijn tiende verjaardag en dat ging gepaard met een spectaculaire modeshow tijdens de New York Fashion Week. Oprichtster en ontwerpster Becca McCharen-Tan hamert op een diverse modewereld en klopt daarom aan bij modellen die niet graatmager zijn of ellenlange benen hebben.

Hoewel Hart ook vorig jaar tijdens de New York Fashion Week op de catwalk liep, was het afgelopen weekend de eerste keer dat ze er haar borsten tijdens haar acte de présence met de buitenwereld deelde. Wie Ericka al langer kent, weet dat ze ook op Instagram met haar littekens heel wat andere vrouwen een hart onder de riem steekt. De boodschap achter haar topless verschijning van zaterdag? Dat het merk Chromat kledingstukken ontwerpt voor elk lichaam, ook voor dat van iemand die borstkanker overwon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: