https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs ‘Queer Eye’-ster Karamo vertelt na lang stilzwijgen openlijk waarom hij een pauze...

‘Queer Eye’-ster Karamo vertelt na lang stilzwijgen openlijk waarom hij een pauze nam op social media

'Mijn kinderen, familie en ik werden bedreigd door vreemden én door mensen van wie ik dacht ze mij steunen en van me hielden.'

© Getty

Karamo Brown plaatste gisteren een heel emotionele post op Instagram. Het ‘Queer Eye’-lid nam een korte pauze op social media nadat hij na een interview geviseerd werd door een aantal fans die het niet met zijn uitspraken konden vinden. Nu bijt hij voor het eerst van zich af.

Het gebeurt niet vaak dat we Karamo Brown in een negatief daglicht zien verschijnen. Het lid van de ‘Fab 5’ doet er namelijk alles aan om met zijn vrienden Jonathan, Antoni, Ted en Bobby de wereld met hun programma ‘Queer Eye’ een beetje mooier te maken en het taboe rond geaardheden te doorbreken.

Sean Spider

Nadat bekend werd gemaakt dat hij in het nieuwe seizoen van ‘Dancing with the Stars’ samen met Sean Spicer, een voormalig medewerker van Trump, in de cast zit, schoten zijn uitspraken bij veel LGBTQ-activisten in het verkeerde keelgat. Tijdens een interview met Access liet hij namelijk vallen dat Sean een ‘goede en lieve kerel is’.

Met die uitspraak konden zijn fans het niet vinden. Ze begrepen niet waarom Karamo het opnam voor een ex-medewerker van Trump en maakten de ‘Queer Eye’-ster daarom zwart op social media. Karamo besloot om een aantal extreme LGBTQ-activisten op Twitter te blokkeren en stelde ook in dat er op zijn Instagrampagina geen comments meer geplaatst konden worden.

De hel brak pas echt los toen hij zich niet veel later verdedigde op Twitter. ‘De enige manier waarop we de wereld een beetje mooier kunnen maken, is door mensen die een ander standpunt hebben iets bij te leren. Ik begrijp hoe mijn opmerkingen ertoe kunnen leiden dat mensen geloven dat ik de ernst van de situatie niet begrijp.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tan France

Na de verschillende haatberichten die hij op die post kreeg, verwijderde Karamo Twitter en liet hij ook via Instagram niets meer van zich horen. Tot gisteren, want dan plaatste hij een emotionele post op Instagram waarin te zien is hoe hij op het nummer ‘Girl’ van Maren Morris zingt.

‘Dus … Jullie weten misschien wel dat ik mijn andere kanalen heb verwijderd en een lange pauze heb genomen van Instagram, omdat ik in een slechte gemoedstoestand verkeerde‘, schreef Brown op Instagram. ‘Mijn kinderen, familie en ik werden bedreigd door vreemden én door mensen van wie ik dacht ze mij steunen en van me hielden. Ze keerden me de rug toe en zeiden dat ik een verrader en een vreselijk iemand ben. Ik zing nu mee met favoriete nummer, haal diep adem en herinner mijzelf eraan dat alles ooit wel goed komt. Ik ben terug.’

Op die post kwamen gelukkig wél heel wat positieve reacties. Zo stak zijn ‘fab 5’-vriend Tan France hem een hart onder de riem en reageerde: ‘Zo blij dat je eindelijk terug bent!’ Ook wij zijn heel opgelucht dat Karamo eindelijk nog eens iets van zich laat horen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: