Home Uit & thuis Maak jij vaak het peace-teken op foto? Het zou gevaarlijk zijn

Maak jij vaak het peace-teken op foto? Het zou gevaarlijk zijn

Alle gekheid op een stokje...

Reporters
Als tiener was het gewoon cool en nu gaan die twee vingertjes nog altijd in een reflex de lucht in als je moet poseren voor een foto en niet goed weet wat te doen met je armen. Maar het peace-teken maken op foto is volgens Japanse onderzoekers geen goed idee.

Identiteitsdiefstal

Volgens onderzoekers aan het Nationaal Instituut voor Informatica in Japan kunnen je vingerafdrukken tot op een afstand van ongeveer 2,75 meter gelezen worden op een foto. Wanneer je dus je wijs- en middelvinger duidelijk toont, vooral op een selfie, kunnen je afdrukken 'gestolen' en gebruikt worden voor identiteitsdiefstal. Aangezien we steeds meer dingen beveiligen met onze vingeradrukken – denk aan je smartphone, je computer – is het erg gevaarlijk om ze zomaar voor het grijpen te gooien op het internet.

Het goede nieuws is dat diezelfde onderzoekers een techniek hebben ontwikkeld waarmee vingerafdrukken onleesbaar gemaakt kunnen worden – of zelfs vervalst, om mogelijke dieven in 't zak te zetten – op foto. Mocht het ooit een groot probleem worden, is er dus wel die oplossing voorhanden. Misschien moeten we gewoon overstappen op het stoere peace-teken van rappers à la Jay-Z? Geen mogelijkheid tot vingerafdrukken stelen meer én je ziet er in één keer extra gangsta uit.

peace Jay-Z

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.