Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Ik trakteer mezelf door het jaar heen op wat ik écht wil, wat me écht staat en waar ik écht in pas.’

Eva’s edito: ‘Geen solden voor mij dit jaar!’

Deze week vertelt moderedactrice Chloë in je Flair welke stuks je best niet koopt tijdens de solden. En blijkt dat hoofdredactrice Eva ze in het verleden ongetwijfeld allemaal al eens heeft gekocht. Dit jaar doet ze alvast niet aan soldenshoppen.

‘Geen solden voor mij dit jaar! En deze keer meen ik het echt. Ik doe het namelijk niet zo goed in de koopjesperiode. Ik vergeet ongeveer elk voornemen dat ik had om duurzamer en slimmer te kopen als ik oog in oog kom te staan met aanbiedingen, rode stickers met percentages erop of 2+1-gratis-beloftes. Volgens mij gaat er op dat moment echt een deeltje van mijn prefrontale cortex in slaapstand. Mijn huisgenoten kregen al meer dan eens de slappe lach als ik trots mijn trendy items showde. ‘Is er ergens een themafeestje?’ En omdat Harry Styles ook niet elk weekend in het land is, hoop ik toch op iets meer draagbare outfits.

Modejournaliste Chloë omschrijft het goed in haar artikel in deze Flair. Wat zij benoemt als dingen die je beter niet koopt in de solden, heb ik in het verleden ongetwijfeld allemaal al eens gekocht. De schoenen waar ik amper op kon wandelen, de top die ik op weg naar de kassa nog mee griste maar waar bij thuiskomst precies één borst in bleek te passen, geen twee. Of die ene jurk die na het wassen (droogkuis only, as if!) van maatje 40 naar maatje 34 ging. Ik ben ondertussen ouder, wijzer, armer ook. Maar ik ben vooral veel liever voor mezelf geworden. Ik trakteer mezelf dus nu graag door het jaar heen op wat ik écht wil, wat me écht staat en waar ik écht in pas. En dan mag dat ook eens tegen de volle prijs zijn.

Zo kocht ik dit weekend de bloes van mijn dromen bij een van mijn favoriete Belgische merkjes. Ze past perfect, is niet uit een goedkoop zweetstofje gemaakt en staat goed bij werkelijk al mijn outfits. Ik zal ze heel voorzichtig wassen, koesteren en vooral heel veel dragen. Zo is mijn soldengevoel dus al op voorhand voldaan. Oké, helemaal heb ik het nog niet onder de knie, want bij het afrekenen ging er ook nog een pet in het mandje. Een tasjesvuller, noemt Chloë het. Toch blij mee!’

Achter de schermen

Tasjesvullers.

Tasjesvullers.

Tasjesvullers.

Moderedactrice Chloë (29) schreef op blz. 24 in je Flair over de stukken die je niet moet kopen in de solden. Een van de tips, namelijk ‘laat de tasjesvullers links liggen’, negeerde ze zelf even bij haar laatste shopuitje: ‘Initieel schoof ik voor een maxi-jurk aan bij de kassa, maar deze kaarthouder matchte perfect met het kleurenpalet. En ja, zeep kan je altijd gebruiken, toch (lacht)?’

Vintage boekenkast.

Vintage boekenkast.

Vintage boekenkast.

Redactrice Laura scoorde deze ­boekenkast voor haar zoontje op ­2dehands.be en ­verklapt je op blz. 66 in je Flair alles wat je moet weten voor je zelf op vintageschattenjacht gaat.

Irmy en Tatyana.

Irmy en Tatyana.

Irmy en Tatyana.

Fotografe Irmy: ‘Tatyana en ik, we go way back! Zo fijn om nog eens samen te shooten!’ Ontdek de ­foto’s op blz. 54 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '