Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Ik ben sinds onze self-lovemissie geen dag meer op dieet geweest.’

Eva’s edito: ‘We volgen veel vaker ons gevoel in plaats van ons te spiegelen aan anderen’

Omdat je nooit te veel zelfliefde kan hebben, trommelde Flair haar hoogstpersoonlijke self-love squad op om onze summer of self-love af te trappen. Ook hoofdredactrice Eva voelt het verschil sinds de start van onze self-lovemissie.

‘Vijf jaar zijn we ondertussen bezig met onze self-lovemissie bij Flair, maar het begon al vroeger. We vierden altijd al de schoonheid van al onze lezeressen in fotoshoots en reportages, maar we moeten het zeggen zoals het is: ook wij schreven vaak over hoe je een maatje verliezen kon, welke sport je stalen buikspieren kon bezorgen en in welke rok je gat niet te dik was. Dat doen we al vijf jaar helemaal niet meer. Ook niet een klein beetje stiekem. Nee, er is een nultolerantie wat betreft dat soort onderwerpen.

Waarom? De klik kwam er toen we een enquête deden waarin heel duidelijk werd dat jonge mensen niet goed in hun vel zitten en dat media daar een grote rol in spelen. Het werd dus tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen. En dan de grote vraag: werkt het ook? Jaaaaaaaa! Lees het in de getuigenissen van onze self-lovevechters vanaf blz. 32 in je Flair. Zo getuigt moderedactrice Catherine dat lezers op foto­shoots zich steeds minder aantrekken van het geijkte schoonheidsideaal en vertelt Celien Rombouts dat er steeds vaker geen weegschaal meer in huis is (toptip, trouwens, want de mijne is al jaren stuk en nooit vervangen).

We zijn zeker niet allemaal bodypositive geworden, maar we volgen wel veel vaker ons gevoel in plaats van ons te spiegelen aan anderen. Ik voel zelf heel duidelijk het verschil. Ik ben sindsdien daadwerkelijk geen enkele dag meer op dieet geweest. Ik sta nog steeds te twijfelen in ­pashokjes of mijn buik in te trekken voor de spiegel, maar ik laat me niet meer begrenzen door wat een of ander ideaalbeeld me zou voorspiegelen op sociale media of televisie. De triggers zijn nog steeds overal, maar ze hebben steeds minder invloed op me. En dat lucht op. Wat is dat een zalig gevoel, dus als jullie het goed vinden, gaan we zo nog even door. Wear the damn shorts deze zomer!’

Achter de schermen

Interview met Chris Hemsworth.

Er was níémand op de redactie die niet stikjaloers was op redactrice Ysaline. Haar interview met Chris Hemsworth lees je hier.

De Nederlandse kust.

De Nederlandse kust.

De Nederlandse kust.

Redactrice Joni schreef een stuk over de Nederlandse kust: ‘Wij gaan altijd naar Nederland naar zee: geen files, geen hoogbouw. Favoriet is Domburg, want het is een fijne surfplek en je kan met je camper tot aan het strand rijden.’ De leukste plekjes ontdek je op blz. 66 in je Flair.

De mooiste swimwear.

De mooiste swimwear.

De mooiste swimwear.

Op blz. 15 in je Flair schitteren acht lezeressen in de mooiste swimwear van het moment. Onze moderedactrice Catherine waagt zich dit seizoen aan het hoog uitgesneden badpak – lekker eighties!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '